اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی
اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

۲ بهمن: زادروز لو دیویدوویچ لانداو فیزیکدان بزرگ روس

۱۰۷ سال پیش در چنین روزی لو دیویدوویچ لانداو به عنوان یکی از بزرگترین فیزیکدانان قرن ۲۰ میلادی در شهر باکو آذربایجان متولد شد. لو یکی از برجسته‌ترین فیزیکدانان شوروی بود و دستاوردهای مهم بسیاری را نیز در فیزیک نظری از خود برجای گذاشت و جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۶۲ را از آن خود کرد.
لو دیویدوویچ لانداو
  

۲۲ ژآنویه سال ۱۹۰۸  لو لانداو در یک خانواده یهودی در باکو و در دوران حکومت پادشاهی روسیه متولد شد. پدرش مهندس نفت بود و مادرش پزشک. لو لانداو در همان دوران کودکی به عنوان یک نابغه در ریاضیات شناخته شد. در سن ۱۳ سالگی دبیرستان را به پایان رساند اما خانواده اش نگران بودند که شاید محیط دانشگاه برای یک پسر بچه ۱۳ ساله مناسب نباشد؛ اما سرانجام اجازه دادند فرزندشان سال ۱۹۲۲ در سن ۱۴ سالگی وارد دانشکده فنی باکو شود. لو لانداو در دانشگاه فنی باکو تعجب همگان را برانگیخت و با همان سن کم بصورت همزمان به تحصیل در رشته ریاضیات و فیزیک پرداخت و بعد از پایان مقطع کارشناسی به دانشگاه لنینگراد رفت و در سن ۲۱ سالگی دکترای خود را از دانشگاه لنینگراد دریافت کرد. سال ۱۹۲۹ با اجازه دولت شوروی فرصت سفر به خارج از این کشور را یافت و در این سفر به دانشگاه گوتینگن، لایپزیگ و کوپنهاگ رفت و بعد از مدتی در لابراتوار نیلز بور مشغول به کار شد. لو لاندو تاثیر بسیاری از نیلز بور پذیرفت، بعد از این دوره به دانشگاه کمبریج و مونیخ رفت و بعد از آن به شوروی بازگشت.

لو لانداو در خلال سال‌های ۱۹۳۲ تا ۱۹۳۷ ریاست دپارتمان فیزیک دانشگاه فنی خارکیف را بر عهده داشت و به تحقیق و تدریس مشغول بود. در کنار تمام دستاوردهای علمی، یکی از مهمترین دستاوردهای لو لانداو ایجاد زیرساخت‌های آموزشی در شوروی برای ریاضیات و فیزیک و سازماندهی لابراتوارهای تحقیقاتی بود که تاثیر بسیار مهمی در نسل بعدی دانشمندان شوروی داشت که از آن به عنوان مکتب لانداو یاد می‌کنند. لو لانداو شاگردان بسیاری را پرورش داد که از مهمترین آنها می‌توان به دانشمندانی نظیر لو پیتاوسکی، الکسی آبریکوسوف، آرکادی لوانیوک، لوگنی لیفشیتس، لو کورکوف، ایزاک خالاتنیکوف،‌ بوریس لوفه و رونالد زاگدیفت اشاره کرد.

لو لانداو در کنار تمام کارهای علمی خود دستاوردهای بسیار مهمی نیز در فیزیک نظری از خود برجای گذاشت که در این میان می‌توان به تئوری دیامغناطیس، نظریه ابرمعیان، نظریه گذار فاز درجه دو ، نظریه گینزبور لانداو در ابررسانایی، اصطکاک لانداو در نظریه پلاسما اشاره کرد. سال ۱۹۶۲ بنیاد نوبل از این دانشمند بزرگ بخاطر دستاوردهای علمیش و خدمات بزرگش به علم با اهدای جایزه نوبل قدردانی کرد اما چندی قبل از دریافت جایزه نوبل لو لانداو در یک تصادف رانندگی دچار مصدومیت شدید شد و به کما رفت، در آن دوران به دستور رهبر اتحاد جماهیر شوروی بیش از ۱۰۰ پزشک و متخصص مشهور شوروی اقدام به مراقبت ویژه و درمان وی کردند و با تلاش بسیار زیاد وی را از مرگ حتمی نجات دادند با این وجود لو لانداو نتوانست شخصا در مراسم نوبل حضور یابد و دیگر نتوانست به فعالیت‌های علمی خود همانند قبل ادامه دهد.

سرانجام لو لانداو در تاریخ ۱ آوریل سال ۱۹۶۸ در سن ۶۰ سالگی دید از جهان فروبست.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.