آموزش طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه : در ماه مبارک رمضان با سفره افطاری سبز ما همراه باشید ؛ قسمت دهم
برای اینکه
در 30 روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه
کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای
اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می
نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لذت ببرید.
نکته تغذیهای 1
پیاز
خواص بسیاری دارد. از جمله باید به آنتی باکتری بودن آن اشاره کرد. در
ضمن، تقویت کننده و نرم کننده سینه نیز هست و توصیه می کنیم، پیاز را آبپز
و میل کنید. پیاز موجب خرد شدن سنگ کلیه می شود و لثه ها را نیز محکم می
کند.
نکته تغذیهای 2
یکی
از عادات غذایی اشتباه روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد، افطار
را با آب سرد یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند. توصیه می شود هیچ گاه افطار
با آب سرد، غذاهای سرد و نوشابه های گازدار آغاز نشود. با قند مصنوعی
(قند، شکر، شکلات، شیرینی جات، زولبیا و بامیه) افطار نکنید. زولبیا و
بامیه در وعده افطار سبب افزایش قند و چربی خون شده و عملا مکانیزم تعادل
چربی های بدن را خنثی می کند.
پیش غذا
پیاز شکم پر • تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 30 دقیقه
• زمان پخت: 45 دقیقه
مواد لازم• ۱۰عدد پیاز متوسط
• ۲۵۰گرم گوشت چرخ کرده
• ۳ساقه کرفس ریز خرد شده
• نمک و فلفل
• ۳ حبه سیر له شده
• ۴۰۰ گرم اسفناج ریز خرد شده
• ۲ پیمانه گردوی خرد شده و تفت داده شده
• روغن
• 1 ¼ پیمانه آب گوشت
طرز تهیه1. داخل پیاز را خالی کنید و زیر آن را کمی ببرید تا صاف بایستد. از خرده های پیاز که درآوردهاید ۳پیمانه را در روغن تفت دهید.
2. سیر و کرفس را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، گوشت چرخ کرده را نیز اضافه کنید و تفت دهید.
3. نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید مواد به آرامی بپزد تا آب آن خشک شود.
4. مواد را از روی حرارت بردارید، پس از کمی خنک شدن اسفناج ریز شده و گردو را اضافه کنید.
5.
پس از آماده و خنک شدن، پیاز را پر کنید و روی ظرف مناسب بچینید. در ته
ظرف آب گوشت بریزید و ظرف را با فویل بپوشانید و در فر با دمای ۲۲۰درجه
قرار دهید تا به مدت ۳۰دقیقه بپزد.
6. سپس فویل را بردارید و بگذارید پیاز شکم پر ۱۰دقیقه دیگر نیز بپزد.
غذای اصلی
کباب تابهای در مایکروفر• تعداد: 7 عدد کباب تابهای
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 10 دقیقه
مواد لازم• 500 گرم گوشت چرخکرده
• یک عدد پیاز کوچک
• یک حبه سیر
• 2 قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
• یک پیمانه خمیر نان فانتزی خشکشده
• یک عدد تخممرغ
• یک قاشق چایخوری پودر آویشن خشک
• 2 قاشق چایخوری جعفری خردشده
• یک عدد گوجهفرنگی متوسط
• نمک و فلفل، به میزان لازم
• یک دسته کوچک پیازچه
• 3 قاشق سوپخوری روغن مایع گیاهی
طرز تهیه
1.
ابتدا کاسه شیشه ای بزرگی آماده کنید و گوشت چرخکرده را در آن بریزید و
پیاز را پس از پوست کندن در آن رنده کنید. سیر را نیز پوست بکنید و ریز خرد
کنید. گوجهفرنگی را هم با پوست به قطعات خیلی کوچک تقسیم کنید.
2.
همه سبزیجات خردشده را همراه بقیه مواد ذکرشده در فهرست مواد لازم، به
طور همزمان به گوشت اضافه کنید و مخلوط گوشتی را خوب ورز دهید تا مواد با
هم مخلوط شوند.
3. مقداری از مخلوط را با یک دست بردارید و در کف
دست دیگر به شکل گلوله درآورید سپس با فشار، آن را به دایرهای کوچک تبدیل
کنید. با این مقدار مواد لازم، شما میتوانید 7 عدد از این کبابهای
دایرهای شکل درست کنید.
4. ظرفی مخصوص مایکروفر را که برای این
تعداد کباب مناسب باشد، آماده کرده و با روغن چرب کنید، سپس کبابها را کف
ظرف بچینید و ظرف را بدون در، داخل مایکروفر قرار دهید و با حداکثر قدرت،
آن را روی 10 دقیقه زمان تنظیم کنید.
5. در پایان در صورت تمایل روی کبابها مقداری سس گوجهفرنگی و جعفری خردشده بریزید و همراه پیازچه سرو کنید.
دسر
موس لیمو• تعداد: 4 تا 6 نفر
• زمان تهیه و پخت: 4 ساعت و 30 دقیقه
مواد لازم• آب یک عدد لیموترش بزرگ
• آب یک عدد لیموترش کوچک
• 70 گرم شکر
• 5 عدد زرده تخممرغ
• 250 گرم پنیر خامهای
• یک و نیم عدد ورقه ژلاتین
• 200 میلیلیتر خامه زده شده
طرز تهیه1. در یک کاسه بزرگ آب لیموترشها را با یکدیگر مخلوط کنید. شکر و زردههای تخممرغ را اضافه کنید و هم بزنید.
2.
یک سوم قابلمهای را از آب پر کنید و بگذارید روی حرارت کم جوش بیاید.
کاسه همزن را به صورتی روی قابلمه قرار دهید که کف آن با آب در تماس نباشد و
فقط حرارت آن را گرم کند. مخلوط را به طور مداوم به مدت 5- 3 دقیقه هم
بزنید تا غلیظ شود سپس از روی حرارت بردارید.
3. ژلاتین را در آب خیس کنید.
4.
وقتی مخلوط هنوز گرم است ورقههای ژلاتین را درون کاسهای قرار دهید و
روی آنها مقداری آب سرد بریزید. چند دقیقه وقت میگیرد تا ورقههای ژلاتین
نرم شوند.
5. ورقههای ژلاتین را به مخلوط اضافه کنید.
6.
ورقههای ژلاتین را از آب خارج کنید و کمی آنها را فشار دهید تا هرگونه
آب اضافی آنها خارج شود سپس آنها را به مخلوط که هنوز گرم است اضافه کنید
و کمی هم بزنید تا کاملا درون مخلوط حل شوند. مخلوط را در دمای اتاق قرار
دهید تا خنک شوند.
7. خامه و پنیر را اضافه کنید.
8. وقتی مخلوط خنک شد ابتدا خامه سپس پنیر را به آن اضافه و خوب آنها را با هم مخلوط کنید.
9. مخلوط را درون یخچال قرار دهید.
10.
مخلوط را درون لیوانهایی که از قبل آماده کردهاید بریزید سپس آنها را
به مدت 4- 3 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب خنک و کمی سفت شوند.
11. موس لیموها را از یخچال بیرون بیاورید و روی هر کدام از آنها را با پوست رنده شده لیمو و برگ نعنا تزئین و سرو کنید.