نکته تغذیهای 1به
گفتهی برخی کارشناسان، علت سردرد صبحگاهی روزهداران مصرف غذاهای شیرین
در وعده غذایی سحری است چرا که غذاهایی که قند زیادی دارند، قند خون را
افزایش میدهند و بدن نیز برای کاهش قند خون انسولین ترشح میکند و این
انسولین موجب کاش قند خون و بروز سردرد در روزهداران میشود؛ بنابراین
باید از مصرف قندهای سریع الجذب مثل شکر سفید، نبات، شکلات و زولبیا بامیه
مخصوصاً در سحر بپرهیزید.
نکته تغذیهای 2یکی
از موارد مهم در روزهداری در فصل گرم تابستان حفظ آب بدن است. لازم است
که در طول روز تلاش کنید کمترین میزان آب را از دست بدهید. برای همین لازم
است که کمتر در معرض نور خورشید و گرما باشید تا کمتر عرق کنید. از استرس و
فشارهای روحی روانی و هیجان دوری کنید چون باعث افزایش ضربان قلب و تنفس
میشوند.
پیش غذا
آش رشته با آب گوجه فرنگی
• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• خوراک: ایرانی
مواد لازم• نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده
• یک فنجان پیاز رنده شده
• یک فنجان پیاز داغ
• یک کیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج)
• 350 گرم رشته آش
• 2 قاشق سوپخوری آرد
• نخود، لوبیاچیتی و عدس از هر کدام یک فنجان
• 3 کیلوگرم گوجه فرنگی
• 2 تا 3 قاشق سوپخوری سیر داغ و نعناع داغ
• سرکه
• نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه1. حبوبات را از چند ساعت قبل بشویید و خیس کنید. سپس آنها را روی حرارت ملایم در یک قابلمه متوسط بگذارید و بپزید.
2.
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط و گوشت را
به شکل کوفته ریزه درست کنید و با پیاز داغ به حبوبات در حال پخت اضافه
کنید.
3. سپس سبزی شسته شده و خرد شده را اضافه کنید. گوجه فرنگی
ها را پس از شستن از وسط نصف کنید، هسته آنها را بگیرید و در صافی بریزید.
سپس گوجه فرنگی ها را رنده کنید و پوست آن را کنار بگذارید. گوجه فرنگی
رنده شده را با آرد مخلوط و به حبوبات پخته شده اضافه کنید.
4. رشته را هم بریزید تا با شعله ملایم بپزد و آش جا بیفتد. سعی کنید آش را به ملایمت هم بزنید تا رشته ها له نشود و آش ته نگیرد.
5.
پس از آماده شدن آش آن را در ظرف بزرگی بریزید و سطح آن را با سیر داغ و
نعناع داغ تزئین کنید. موقع سرو آش می توانید آن را با کمی سرکه میل کنید
که خوشمزه تر می شود.
غذای اصلی
تهچین مرغ و کشمش• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان پخت: 70 دقیقه
• خوراک: ایرانی
مواد لازم• 200 گرم لپه
• 1.5 فنجان کشمش
• 1200 گرم گوشت مرغ
• ¼ پیمانه زعفران
• نصف پیمانه روغن
• 1 فنجان ماست ساده پر چرب
• 3 عدد زرده تخم مرغ
• 5 فنجان برنج
• 1 عدد پیاز
• زردچوبه
• نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه1. ماست آبرفته را با زرده تخم مرغ خوب هم بزنید و کنار بگذارید.
2. برنج را با زعفران زیاد بپزید و کمی از آن را در مواد ماست بریزید. توجه داشته باشید، مواد تهچین نباید شل باشد.
3.
کف قابلمه روغن بریزید و با مواد تهچین کف قابلمه را بپوشانید. سپس با
پشت قاشق کمی فشار دهید تا سفت شود. سپس کشمش را کمی تفت دهید.
4. لپه پخته شده را با پیاز سرخ شده مخلوط کنید. مرغ را ریز کنید و لابه لای برنج بریزید و دم کنید.
دسر
کارامل خامهای و نمکی• تعداد: 8 نفر
• زمان تهیه: 35 دقیقه
• زمان پخت: 40 دقیقه
• زمان سرد شدن: 30 دقیقه
مواد لازم• 1 1/4 پیمانه شکر
• ¼ پیمانه آب
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• 1.5 پیمانه خامه فرمگرفته
• نصف پیمانه شیر کامل
• 6 عدد زرده تخممرغ
• یک قاشق چایخوری نمک دریایی
طرز تهیه1. فر را با دمای 325 درجه فارنهایت گرم کنید. رامکین ها (کاسه های سفالی ضد حرارت) را در سینی فر بچینید و کنار بگذارید.
2.
در یک قابلمه متوسط، شکر، آب و ¼ قاشق چایخوری نمک را با یکدیگر مخلوط
کنید. آنها را روی حرارت ملایم هم بزنید تا شکرها آب شوند. سپس بگذارید
بجوشد و به مدت 8 تا 10 دقیقه بدون اینکه آن را هم بزنید در همین حالت روی
حرارت باشد تا رنگش عوض و غلیظ شود. سپس از روی حرارت بردارید.
3.
شیر و خامه را به آرامی به مواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید. در این
مرحله شکر شروع به سفت شدن می کند. دوباره قابلمه را روی شعله قرار دهید و
دو دقیقه دیگر هم بزنید تا دوباره شکر آب شود.
4. در یک کاسه
بزرگ، زرده های تخممرغ را هم بزنید تا پف کنند. به آرامی مخلوط خامه را به
آنها اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله باید با کاردک این کار را انجام
دهید تا پف تخممرغ نخوابد. مایه به دست آمده را داخل رامکین ها بریزید.
5.
داخل سینی فر آب جوش بریزید تا کاسه ها در آب قرار داشته باشند. سپس آنها
را به مدت 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا کناره های کاستارد طلایی شوند.
آنها را از فر خارج کنید و 30 دقیقه کنار بگذارید تا کمی خنک شوند. سپس روی
آنها را بپوشانید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید.
6. پیش از سرو روی آنها نمک دریایی بپاشید.