اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی
اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

مروری بر رویداد های مهم تاریخ امروز ایران و جهان : مورخه 27 مرداد برابر با 18 آگوست در تاریخ چه گذشت (تولد،درگذشت،رویداد،اتفاق)

مروری بر رویداد های مهم تاریخ امروز ایران و جهان : مورخه 27 مرداد  برابر با 18 آگوست در تاریخ چه گذشت (تولد،درگذشت،رویداد،اتفاق)

آرشیو رزوهای قبلی


تقویم تاریخ


امروز 27 مرداد برابر با 18 آگوست تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:
  
1517 - آغاز قیام تاریخی "مارتین لوتر" علیه مسیحیت کاتولیک

مارتین لوتر، مؤسس فرقه پروتستان در 13 مه 1483م در آلمان به دنیا آمد. وی پس از فراگیری فلسفه، حقوق، ادبیات و موسیقی، با تاثیر از زمان، استاد علوم مذهبی گردید. وی در سال‏های جوانی به دلیل اختلافات بین مقامات کلیسا آشفته خاطر شد و پس از چندی بر برخی از اعمال ارباب کلیسا ایراد گرفت. با این حال، آغاز قیام لوتر بر ضد کلیسای کاتولیک و استبداد مذهبی بر سر مسئله آمرزش گناهان از طرف کشیشان و پاپ بود. در آن زمان، رؤسای کلیسا به دل‏خواه، اشخاص را از کلیسا اخراج یا تکفیر می‏کردند و سپس برای آمرزش گناهان و ورود مجدد به کلیسا، گناهان آنان را با پول می‏خریدند. اما آن‏چه لوتر را بر ضد این اوضاع برانگیخت، اقدام مسئولین کلیسا به فروش رسمی آمرزش‏نامه بود.

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
مارتین لوتر

 با قیام لوتر، طلسم تعصب مذهبی و استیلاطلبی صاحبان کلیسا و استبداد کاتولیکی قرون وسطی درهم شکست و مذهبی نو با نام پروتستان شکل گرفت. پروتستان که معنی معترض داشت در ابتدا با انگیزه اصلاح کلیسای کاتولیک آغاز شد و با مقاومت کلیسای کاتولیک در برابر هرگونه اصلاح، این جنبش به طور مستقل دارای اصول و مبانی خاص خود گردید. لوتر معتقد بود که یگانه چیزی که در مسیحیت معتبر است کتاب مقدس می‏باشد، از این رو، هیچ‏گونه حجیّتی برای مقام پاپ، شوراهای کلیسایى یا آرای ارباب کلیسا و قدّیسان قائل نبود. از دیدگاه پروتستان، هر مسیحی می‏تواند پیام کتاب مقدس را به وجدان شخصی خود دریابد و نجات و رستگاری شخصْ تنها از طریق فیض الهی و در ضمنِ ایمان پدید می‏آید. از جمله ویژگی‏های اخلاق و تفکر پروتستانی، خردگرایی، تاکید بر آزادی فردی، تساهل و مدارا، تکیه بر تولید و گسترش ثروت، عبادت دانستن کار، موهبت الهی دانستن ثروت و پسندیده دانستن آن را می‏توان برشمرد.

1609 - ساخت اولین تلسکوپ جهان توسط "گالیله" در ونیز


گالیلو گالیله، منجم و دانشمند معروف ایتالیایى در طول حیات علمی خود، علاوه بر ریاضیات به نجوم و اخترشناسی علاقه‏مند بود. هنگامی که گالیله در دانشگاه ونیز مشغول تدریس بود، خبر اختراع تلسکوپ را شنید و پس از چندی یک هلندی، نمونه‏ای از این تلسکوپ را به ونیز آورد. با اطلاع گالیله از این موضوع، علاقه به اخترشناسی او باعث شد تا شروع به ساختن تلسکوپ کند. وی بیشتر قطعات تلسکوپ را به تنهایى ساخت، حتی عدسی‏های آن را با سنگ، صیقل داد و برای بهره برداری آماده نمود.

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟

با اتمام کارساخت تلسکوپ در 18 اوت 1609م گالیله آن را متوجهِ آسمان کرد و با دیدگان دقیق و کنجکاوش، در پهنه آسمان فرو رفت. او ستارگان زیادی را دید که تا آن زمان از نظر پنهان مانده بودند. گالیله در طول تحقیقات خود به این واقعیت پی برد که کره ماه سطح کاملاً ناصافی دارد و مانند زمین پوشیده از کوه‏ها و دره‏های عظیم است. این دانشمند ایتالیایى به وسیله تلسکوپ توانست چهار قمر سیاره مشتری و حلقه دور سیاره زحل را نیز کشف نماید و بر دانش بشری اضافه کند. امروزه بشر با تلسکوپ‏های بسیار نیرومند قادر است اجرام آسمانی دور دست را در فضای بیکران رصد کند که این پیشرفت مرهون زحمات دانشمندانی نظیر گالیله است.

1357 - یک سینما در مشهد آتش زده شد و سه نفر مردند

27 امرداد 1357 در یک سینما در شهر مشهد یک حریق عمدی روی داد و سه تن در میان شعله های آتش جان دادند. با این که اعلام شده بود و روزنامه های تهران هم نوشته بودند که حریق با پاشیدن بنزین انجام شده و یک خرابکاری بوده است، مقامات پلیس و امنیت دولت وقت زنگ خطر را نشنیدید(یا نشنیده گرفتند) و شب بعد سینما رکس آبادان آتش زده شد که ضمن این حریق، طبق گزارشها صدها تن کشته شدند و .... از گزارش روزنامه های تهران چنین بر می آید که مقامات انتظامی و اطلاعاتی وقت حریق سینمای شهر مشهد را چندان جدّی نگرفته بودند.

1358 - وقوع حماسه خونین پاوه

پس از آن که هزاران نفر از عناصر حزب بعث عراق و گروهک‏های ضدانقلاب وابسته به بیگانگان، مانند: کومله، فداییان خلق و حزب دموکرات کردستان، در مرداد 1358ش به شهر پاوه در منطقه کردنشین استان کرمانشاه هجوم آوردند، این شهر را تصرف کرده و دست به جنایت‏های شنیعی زدند.

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟

بیمارستان پاوه از جمله مراکزی بود که به اشغال مزدوران درآمده بود. آنان در این بیمارستان 25 نفر از برادران سپاهی مجروح را روی تخت‏ها و پشت بام به طرز فجیعی به شهادت رساندند. این فاجعه خونین با عکس‏العمل شدید امام خمینی(ره) مواجه شد و با فرمان معظمٌ‏له در بیست و هفتم مرداد 1358ش، نیروهای سپاهی، ارتشی و بسیجی به فرماندهی شهید دکتر چمران به منطقه اعزام شدند. فرمان تاریخی امام برای آزادسازی پاوه چنان روحیه ‏ای به پاسداران و سربازان ژاندارمری داد که بدون توجه به زخم ‏های خود تمامی سنگرهای ضدانقلاب را از اشغال آنان خارج ساختند. در این میان شهیدچمران پس از یک نبرد سخت و درگیری خونین، همه شهرها، راه‏ها و مواضع استراتژیک منطقه را آزاد کرد و کردستان از این مرحله به سلامتی گذر نمود.

1991 - کودتای مسکو که تردید به ماهیت آن هر روز بیشتر می شود

تانکها در میدان سرخ و مردمی که این کار جدّی نگرفته بودند، بی اعتناء به رویداد در حال تماشای آنها!. معمولا پس از وقوع هرکودتا که در ساعات بعد از نیمه شب روی می دهد، نه روز روشن، مقررات منع رفت و آمد در معابر به اجرا در می آید و آثار سختگیری آشکار می گردد که در کودتای 18 آگوست 1991 نمایشی و ساختگی مسکو چنین نبود

پیش از ظهر 18 آگوست 1991 که اوضاع شوروی بر اثر سیاست ها و یا به نظر بعضی؛ «ماموریت!» گورباچف به هم ریخته بود و امکان اصلاح وجود نداشت تانکها وارد خیابانانهای مسکو شدند و جمعی از مقامات نظامی و سیاسی شوروی در حالی که در کنار هم نشسته بودند و اظهارات آنان مستقیما از تلویزیون پخش می شد گفتند که مجبور شده اند برای نجات! کشور دست به اقدام اضطراری (کودتا) بزنند و گورباچف که برای استراحت به کریمه رفته، در آنجا تحت نظر است!. این نخستین کودتای تاریخ بود که در روز روشن انجام گرفته بود و لذا جدّی گرفته نشد و (به دلایلی) نظر مفسرّان بر ساختگی بودن آن بود.
   
27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
در این روز اقدام فوق العاده دیگری از جمله مقررات منع رفت و آمد و اجتماعات و دستگیری مخالفان احتمالی و تعلیق قوانین عادی و آماده باش پادگانها و احضار افراد ذخیره و احتیاط که معمولا در پی هر کودتای نظامی - مخصوصا در کشوری چون روسیه که مردم عادت به مشاهده خشونت دارند روی نداد و همین امر باعث شد که طبق انتظار، در روزهای بعد شماری (و احتمالا ازپیش سازمان داده شده) وارد خیابانها شوند و کودتا! شکست بخورد. رهبران کودتا بعدا دستگیر شدند که هرکدام پس از مدتی ماندن در زندان آزاد شدند و برخی از آنان مقام تازه یافتند!. باید دانست که به علت نبودن مورّخ و روزنامه نگار واقعی، شجاع و آزاد و وفادار به حرفه ژورنالیسم اسرار رویدادهای نیمه دوم دهه 1980 شوروی و تحولات روسیه و سایر اعضای اتحادیه منحله (جماهیر شوروی که برجای امپراتوری روسیه نشسته بود تا مقدمه ایجاد یک کنفدراسیون جهانی باشد) در دهه 1990 و ادامه آن همچنان در پرده ابهام است بویژه که اقدام چشمگیر برای دستاوردهای علمی و ... این جماهیریه هم نشده است.

2008 - پیوستن ایران به جمع ۱۰ کشور صاحب فناوری پرتاب ماهواره، با پرتاب ماهواره‌بر سفیر امید.

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟

زادروزها

    ۱۸۳۰ - زادروز فرانتس یوزف یکم امپراتور اتریش، پادشاه بوهم، مجارستان، کرواسی، گالیسی و لودومریا و همچنین گراندوک کراکوف
    ۱۹۳۳ - زادروز رومن پولانسکی کارگردان و بازیگر فرانسوی لهستانی، برندهٔ جایزه اسکار

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
رومن پولانسکی

    ۱۹۳۶ - زادروز رابرت ردفورد بازیگر، کارگردان، تهیه کننده و بازرگان آمریکایی، برندهٔ جایزه اسکار بهترین کارگردانی
    ۱۹۵۲ - زادروز پاتریک سوویزی بازیگر، رقصنده، خواننده و ترانه
نویس آمریکایی

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
رابرت ردفورد

    ۱۹۶۲ - زادروز فلیپه کالدرون رئیس جمهور مکزیک
    ۱۹۶۹ - زادروز ادوارد نورتون بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان آمریکایی، برندهٔ جایزه اسکار

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
ادوارد نورتون

درگذشت‌ها

    ۱۲۲۷ - درگذشت چنگیزخان خان مغول و سردار جنگی
    ۱۶۴۸ - درگذشت ابراهیم یکم سلطان امپراتوری عثمانی از سال ۱۶۴۰ تا ۱۶۴۸

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
چنگیزخان

    ۱۷۶۵ - درگذشت فرانتس یکم، امپراتور مقدس رم
    ۱۸۵۰ - درگذشت انوره دو بالزاک نویسندهٔ فرانسوی

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
انوره دو بالزاک

    ۱۹۴۰ - درگذشت کمال‌الملک، نقاش ایرانی
    ۱۹۴۵ - درگذشت سبهاش چندر بوس انقلابی ملی‌گرای، رئیس کنگره ملی هند

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
کمال‌الملک

    ۲۰۰۹ - درگذشت کیم دای جونگ رئیس‌جمهور سابق کره جنوبی

27 مرداد - 18 آگوست؛ در تاریخ چه گذشت؟
فرانتس یکم


 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.