اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

پاناسونیک شهری با قابلیت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر ساخته است

 ساختن شهری که از منابعی چون آب، سوخت و انرژی الکتریسیته بصورت بهینه استفاده کند، چالشی بزرگ برای بسیاری از کمپانی‌ها است. اما به‌نظر می‌رسد پاناسونیک موانع را پشت سر گذاشته و در نزدیکی توکیو، شهری بنا کرده که انرژی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر به دست می‌آورد.

 


 شهر هوشمند توسعه یافته توسط پاناسونیک، فوجی‌ساوا نام دارد و در آن معماری خانه‌ها براساس الگوهای بهینه‌سازی مصرف انرژی ساخته شده است. خانه‌های این شهر از امکاناتی چون باتری‌های خورشیدی برای تبدیل انرژی خورشید به انرژی الکتریکی، باتری‌ برای ذخیره‌ی انرژی و نورپردازی با استفاده از چراغ‌های ال‌ای‌دی بهره می‌برند. همچنین باید به وجود سیستم حمل و نقل عمومی و مرکز اجتماعات شهری اشاره کرد. هدف از ساخت مرکز اجتماعات عمومی، محلی برای گرد هم آمدن شهروندان است. این مرکز دارای رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و همچنین سالن‌هایی برای برگزاری کلاس‌های آموزشی است.

شهروندان از ابتدای سال جاری میلادی مهاجرت به این شهر را آغاز کردند و مراسم بازگشایی شهر نیز در تالار مرکزی آن برگزار شد. علاوه بر انواع رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها، تالار مرکزی شهر، دفتر مدیریت شهری را نیز در خود جای داده است که هدف از آن جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز در مورد معماری شهری، زیرساخت‌ها و فناوری‌هایی است که از آن‌ها استفاده می‌شود.

از دیروز، آزمایشگاه خودرو نیز برای تست کردن خودروهای الکتریکی در این شهر گشایش یافته است. در کنار این شهر، قطعه زمین دیگری نیز برای توسعه‌ی شهر در آینده اختصاص یافته تا فناوری‌های جدید در آن مورد آزمایش قرار گیرند. کمپانی‌های بزرگ دیگری نیز در حوزه‌های فناوری، بانکداری، خدمات شهری و ساخت و ساز در ساخت این شهر و اداره‌ی آن مشارکت دارند.

توسعه‌ی شهر‌های مدرن با ساخت سازه‌های جدید و ایجاد جوامع حول آن یا تبدیل الگوی مصرف جوامع شهری موجود و استفاده از امکانات شهری مدرن، مفهوم چندان جدیدی نیست. پروژه‌های مشابهی در آمریکا، اروپا، چین و سایر کشورهای توسعه یافته انجام می‌گیرد که هدف از آن آزمایش استفاده از فناوری‌های مدرن در جهت کاهش مصرف انرژی است.

برای مثال شهری در نزدیکی کپنهاگ، پایتخت دانمارک، برای آزمایش نورپردازی شهری با استفاده از ال‌ای‌دی‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد. در کالیفرنیای آمریکا نیز کمپانی سان‌پاور با همکاری KB Home درصدد ترکیب استفاده از باتری‌های لیتیوم-یون با پنل‌های خورشیدی است.

تمایل بیشتر کمپانی‌ها برای ساخت شهرهای مدرن و افزایش فعالیت‌‌ها در این حوزه منجر به افزایش داده‌های مورد نیاز برای مدلسازی توسط محققان و معماران شده است. با استفاده از داده‌های حاصل از شهرهای مدرن، این افراد می‌توانند آزمایش‌ها و تحقیقات مختلفی را برای بهبود سازه‌ها و وضعیت کلی معماری این شهر‌ها انجام دهند. براساس آمار اعلام شده توسط سازمان ملل متحد، تا سال ۲۰۵۰ میلادی، دو سوم از جمعیت کره‌ی زمین، یا به بیان بهتر، ۶ میلیارد نفر در شهر‌ها زندگی خواهند کرد.

آزمایشگاه ملی لاورنس برکلی در کالیفرنیای آمریکا، لابراتوار جدیدی افتتاح کرده که با استفاده از آن می‌توان انواع طراحی‌ها، مواد و فناوری‌های مورد استفاده برای بهینه‌سازی مصرف انرژی را در ساختمان‌ها، پیش از ساخت مورد آزمایش قرار داد. این آزمایشگاه امکان تست انواع ابعاد یک سازه را پیش از ساخت در اختیار کمپانی‌ها قرار خواهد داد تا ایده‌ی خود را پیش از پیاده‌سازی به بهترین شکل ممکن، بهبود بخشند.

نبود انرژی‌های فسیلی و کمبود منابع معدنی، کشورهایی نظیر ژاپن را به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر سوق داده است. پس از وقوع زلزله‌ی هولناک در ژاپن که یکی از نیروگاه‌های اتمی این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داد، شتاب به مدرن‌سازی شهر‌ها افزایش یافته است. کمپانی‌هایی نظیر پاناسونیک و هیتاچی در حال توسعه‌ی شهر‌های کوچکی با پیروی از الگوی مصرف بهینه‌ی انرژی و استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر هستند.با توجه به افزایش استفاده از این نوع انرژی‌ها، این کشورها در مسیر کاهش وابستگی خود به سوخت‌های فسیلی پیش می‌روند که این موضوع نیز برابر با کاهش تقاضا برای خرید نفت است. با توجه به فزونی منابع فسیلی، استفاده‌ی تجاری از انرژی‌های تجدیدپذیر توجیح چندانی ندارد، اما بهتر است با سرمایه‌گذاری در این بخش و به دست آوردن فناوری‌های روز دنیا، خود را برای مواجهه با انواع مشکلات چون بحران انرژی آماده کنیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.