مادرانی که افسرده می شوند!
ماهی
ها به ویژه ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و قزل آلا، گردو، دانه کتان
و شاهدانه از منابع خوب اسیدهای چرب امگا- 3 به شمار می روند.
تحقیقات
نشان می دهند که بسیاری از زنان باردار دچار کمبود اسیدهای چرب امگا- 3
هستند و بر اساس مطالعات انجام شده در دانشگاه مونترال و مرکز تحقیقات مادر
و کودک، کمبود امگا- 3 یکی از عوامل اصلی در بروز افسردگی
پس از زایمان است. زنان در سنین باروری بیشتر از سایر افراد در معرض خطر
افسردگی هستند و تولد کودک این بیماری را در زنان آسیب پذیر تشدید می کند.
این نوع افسردگی با اختلال در وضعیت سلامتی مادر و همچنین کودک او مرتبط
است.
در تحقیقات اخیر مشخص شده است که بین بارداری، میزان امگا- 3 و
واکنش شیمیایی که منجر به تولید سروتونین در مغز می شود ارتباط وجود دارد.
سروتونین ماده ای است که در تنظیم خلق و خو نقش دارد. از آن جایی که امگا-
3 از مادر به جنین و همچنین از طریق شیر به نوزاد منتقل می شود، میزان این
اسید چرب در دوران بارداری و حداقل 6 هفته پس از زایمان به شدت کاهش می
یابد. مشکل دیگر این است که اغلب افراد از جمله زنان باردار و شیرده به
میزان کافی امگا- 3 دریافت نمی کنند. بنابراین یکی از راه های پیشگیری و
کنترل افسردگی پس از ازیمان این است که به مادران توصیه کنیم در دوران بارداری و شیردهی به میزان کافی از اسیدهای چرب امگا- 3 استفاده کنند.
ماهی
ها به ویژه ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین و قزل آلا، گردو، دانه کتان
و شاهدانه از منابع خوب اسیدهای چرب امگا- 3 به شمار می روند.