اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

دست های آلوده دولت نهم و دهم : یاران بازداشتی‌ دولت «پاک دست» احمدی‌نژاد


دست های آلوده دولت نهم و دهم :یاران بازداشتی‌ دولت «پاک دست» احمدی‌نژاد

خبر بازداشت حمید بقایی تداعی ساده‌ای است از توالی فساد زنجیره‌ای در دولت‌های نهم و دهم،...
روزنامه شرق - آمنه شیرافکن: خبر بازداشت حمید بقایی تداعی ساده‌ای است از توالی فساد زنجیره‌ای در دولت‌های نهم و دهم؛ دولتی که به تأکید رئیسش بنا بود دولت پاکدستان باشد و درواقع به مسیری خلاف پاکدستی رفت و حالا انبوهی از پرونده‌های فساد و تخلف به یادگار گذاشته و ردیفی از اسامی مسئولان بازداشت‌شده که یکی‌در‌میان در رسانه‌ها منتشر شود.

کارنامه دولت عدالت‌محور محمود احمدی‌نژاد ‌روزها از سوی قوه‌قضائیه ورق می‌خورد، چندی پیش محمدرضا رحیمی راهی اوین شد و حالا قرعه فال به نام حمید بقایی افتاده. البته بماند این‌که بسیاری از نزدیکان مشایی و بقایی از یکی، دو سال پیش راهی زندان شده و دوره‌های محکومیت را پشت‌سر گذاشتند؛ همان‌ها که به «حلقه انحرافی» معروف شده بودند. از اسامی و عنوان و نام‌ها گذشته، بسیاری پرونده‌های تخلف مالی؛ از ماجرای اختلاس سه‌هزار میلیاردی گرفته تا پرونده بابک زنجانی در همین دوره سیاسی اتفاق افتاده است.

نکته عجیب‌تر اینکه امضای چهار وزیر احمدی‌نژاد نیز پای تأیید بابک زنجانی آمده و گویا سه نفر از این افراد تابه‌حال از سوی قوه‌قضائیه بازجویی شده‌اند. زنجانی به روایت یکی از نمایندگان مجلس در گفت‌وگوهای اختصاصی با نمایندگان، خودش را آدم چند وزارتخانه معرفی کرده بود. نمره رفوزگی کارنامه تاریک محمود احمدی‌نژاد به این زودی‌ها تمامی ندارد و هردم از این باغ بری می‌رسد. حالا خبر داغ این‌روزها، بازداشت حمید بقایی است؛ مردی که در دوره مدیریتش در سازمان میراث و مناطق آزاد کارنامه ضعیف و پرابهامی از خود به‌جا گذاشت و جالب اینکه بسیاری از مدیران منصوب او پیش‌تر از او روانه زندان شده بودند؛ از معلم زبانش، گرفته تا بسیاری دیگر. در این گزارش بنا داریم روایت کوتاهی از یاران احمدی‌نژاد ارائه دهیم؛ آنها که در چند سال گذشته، گذرشان به اوین افتاده یا اینکه پرونده تخلف و فسادشان در ردیف رسیدگی قضائی قرار دارد.

پرونده‌های آقای رئیس

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

  احمدی‌نژاد هنوز به دادگاه نرفته، اما پرونده شکایت از او در حال پیگیری است. بیشتر شکایت‌های مطرح‌شده علیه دولت احمدی‌نژاد در کمیسیون اصل ٩٠، به ماجرای حیف ومیل بیت‌المال در سفر به نیویورک و همراهی برخی اعضای خانواده مسئولان بازمی‌گردد. علاوه بر شکایت رسمی هیأت‌رئیسه مجلس از احمدی‌نژاد، برخی شکایت‌های گروهی و شخصی از رئیس‌جمهوری دولت‌های نهم و دهم در دستگاه قضا به جریان افتاده؛ از شکایت علیه ماجرای واردات بنزین در دولت احمدی‌نژاد و سرطان‌زابودن بنزین‌های وارداتی گرفته تا شکایت روستاییان و عشایر بختیاری از محمود احمدی‌نژاد. البته باید به این مسائل، آمار جدید استخدام نیم‌میلیونی کارمند رانتی و فامیلی در دولت احمدی‌نژاد و بورسیه‌های سفارشی سه هزار دانشجو را هم اضافه کرد. شعبه ٧٦ دادگاه کیفری استان تهران، محمود احمدی‌نژاد، رئیس پیشین دولت را به دادگاه احضار کرد، تاریخ رسیدگی به شکایت از رئیس‌جمهور، پنجم آذر ١٣٩٢ حدود شش ماه بعد از ابلاغ آن و چهارماه پس از پایان مسئولیت هشت‌ساله احمدی‌نژاد تعیین شد، اما احمدی‌نژاد نه آن روز به دادگاه رفت و نه روزهای پس از آن.

مرد دوم دانشگاه ایرانیان

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

جنگ ترکان و بقایی از همان روزهای تغییر دولت بالا گرفت، ترکان به کنایه از فسادهای طبقه‌بندی‌شده در مناطق آزاد گفت و بقایی در نامه‌نگاری‌های متعدد به او پاسخ داده، از ترکان اصرار و از بقایی انکار. با این حال کار به جایی باریک کشید و همین هفته پیش بقایی این‌بار تهدید کرد که از اسحاق جهانگیری، معاون‌‌اول رئیس‌‌جمهوری، شکایت خواهد کرد، واکنش‌های اخیر بقایی درست چند روز مانده به بازداشت نشان از آن دارد که به احتمال زیاد برخی تصمیم‌های او در منطقه آزاد حالا منجر به بازداشت او شده است. البته عبدالرضا داوری به «انتخاب» گفته بازداشت بقایی ربطی به احمدی‌نژاد نداشته و مدت‌هاست بقایی هیچ ارتباطی با احمدی‌نژاد ندارد.

با این حال نباید از یاد برد که حساب مشترک ١٦ میلیاردتومانی دانشگاه ایرانیان به نام دو شخص باز شده و امکان برداشت پول صرفا برای شخص «بقایی» و «احمدی‌نژاد» فراهم بود. بقایی از اوایل سال ۱۳۹۰ خورشیدی تا پایان دولت محمود احمدی‌نژاد معاون اجرایی رئیس‌جمهور بود. بقایی در دوره شهرداری احمدی‌نژاد، رئیس دفتر اسفندیار رحیم‌مشایی در سازمان فرهنگی-هنری شهرداری بود. آقای بقایی در دوره دوم ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد جانشین اسفندیار رحیم مشایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس این سازمان شد.

 بقایی مدتی هم سرپرستی نهاد ریاست جمهوری را برعهده داشت.در اواخر اردیبهشت ۱۳۹۰، یک ماه پس از ارتقای مقام آقای بقایی در دولت محمود احمدی‌نژاد، دیوان عدالت اداری، به‌علت ارتکاب «برخی تخلف‌ها» در سمت ریاست سازمان گردشگری، آقای بقایی را چهار سال از هرگونه خدمت دولتی محروم کرد، اما پس از مدتی این حکم توسط قضات دیوان نقض و دوباره به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد.مدتی بعد گزارش شد که یکی از شعبه‌های دیوان عدالت اداری، این حکم را نقض کرده، اما مقام‌های این دیوان از «اشتباه»بودن این رأی و بررسی دوباره پرونده خبر دادند. یک سال بعد و در خردادماه سال ۱۳۹۱، پس از گذشت یک سال و چند ماه از تجدیدنظرخواهی آقای بقایی، رئیس دیوان عدالت اداری ایران گفت محکومیت معاون اجرائی رئیس‌جمهور به چهار سال انفصال از خدمات دولتی، منتفی شده است.

معاون اول افشاگر

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

تا مدت‌ها در همه جلسه‌ها از او به نام آقای م.ر یاد می‌کردند، اما بالاخره ماجرای فساد بیمه و حلقه فاطمی کار دست آقای رئیس داد. رحیمی که سال‌ها معاون اول محمود احمدی‌نژاد بود راهی زندان شد و جالب اینکه چند روز مانده به اجرای حکم، در نامه‌ای به رئیس دولت وقت از کمک مالی جابر ابدالی به ١٧٠ نامزد نمایندگی مجلس خبر داد. بازداشت رحیمی تیر خلاصی به جریان فکری احمدی‌نژادی‌ها بود و با بازداشت بقایی این وضعیت کامل‌تر خواهد شد.رحیمی در فاصله سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ و در دولت دهم محمود احمدی‌نژاد، معاون اول رئیس‌جمهور ایران بود و درحال‌حاضر به جرم تحصیل مال نامشروع در زندان به سر می‌برد. او به بیش از پنج سال زندان و پرداخت قریب به چهار میلیارد جریمه محکوم شده است.

از گردشگری تا اوین
 
یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد
پس از پیروزی احمدی‌نژاد در انتخابات سال ٨٤، ملک‌زاده با نزدیک شدن به مشایی، به معاونت رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی رسید. با انتقال مشایی به دفتر احمدی‌نژاد در دولت دوم، راه برای ارتقای ملک‌زاده، بازتر شد. اواخر تابستان ٨٨، مشایی در مقام جانشین رئیس دولت در ریاست شورای عالی ایرانیان، برای معاون سابق خود حکم دبیری این شورا را امضا کرد. بالاخره صعود بی‌توقف او در روز دوم تیرماه ٩٠ پس از احضار و تفهیم اتهام به زندانی‌شدنش انجامید. حدود سه ‌ماه بعد و در روز ٢١ شهریور، عباس جعفری ‌دولت‌آبادی ، دادستان عمومی استان تهران، در جمع خبرنگاران از آزادی ملک‌زاده با «قرار وثیقه» خبر داد، اما گفت: «رسیدگی به پرونده او همچنان ادامه دارد.»

علی‌اکبر جوانفکر

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

علی‌اکبر جوانفکر یکی از مهره‌های تبلیغاتی احمدی‌نژاد به‌شمار می‌رفت. او در تاریخ ۲۹ آبان ۱۳۹۰، به دلیل چاپ مطالب خلاف موازین اسلامی به ۶ ماه و انتشار تصاویر خلاف عفت عمومی به ۶ ماه دیگر و در مجموع به یک سال زندان و همچنین سه سال محرومیت از فعالیت‌های مطبوعاتی محکوم شد. او شهریور ۱۳۹۱ بازداشت شد و از عجایب روزگار اینکه شخص احمدی‌نژاد همان موقع درخواست کرد تا به اوین رفته و با جوانفکر دیدار کند، درخواستی که از سوی مسئولان قضائی پذیرفته نشد. البته روز بازداشت او نیز داستان‌های خودش را داشت و به درگیری اساسی در روزنامه ایران منجر شد. حکم یک سال حبس و پنج سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌های سیاسی اگرچه مورد اعتراض علی‌اکبر جوانفکر قرار گرفت، اما در اسفند ۱۳۹۰ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تأیید شد.

یار نزدیک مشایی

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

بهمن شریف‌زاده نیز از جمله یاران نزدیک اسفندیار رحیم‌مشایی است که در نهایت، اردیبهشت ٩٣ با حکم دادگاه ویژه روحانیت بازداشت و روانه زندان اوین شد. یکی از علل بازداشت او، اتهام مالی عنوان شده بود. شریف‌زاده سال ٩٢ رئیس ستاد انتخاباتی «زنده‌باد بهار» شده بود و می‌کوشید رحیم‌مشایی رئیس‌جمهور دولت یازدهم شود. او در سخنانی، مشایی را همانند شهید باکری و شهید همت، معجزه حضرت امام خمینی(ره) خوانده و اظهار کرده بود او به مقام «رضای الاهی» رسیده است. او در زمان فعالیت در مؤسسه مطبوعاتی ایران، کتابی با عنوان «گفتمان بهار» با بودجه این مؤسسه با شمارگان دو هزار نسخه چاپ کرد که دربرگیرنده سخنرانی‌های اسفندیار رحیم‌مشایی بود.

عبدالرضا داوری

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

عبدالرضا داوری یکی از چهره‌های اصلی رسانه‌ای نزدیک به حلقه مرکزی جریان احمدی‌نژادی، به اتهام انتساب دروغ به مسئولان و نشر اکاذیب بازداشت شد. او در سال‌های پایان دولت دهم ریاست‌ صندوق بازنشستگی مس کشور را برعهده گرفت و در طول دولت نهم و دهم از اصلی‌ترین چهره‌های رسانه‌ای وابسته به گروهی است که اصولگرایان آنان را «جریان انحرافی» می‌نامند که پیش از انتخابات سال ٨٨ نیز مسئولیت اداره کل پژوهش و همچنین معاونت خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی را برعهده داشت. داوری پیش از این به‌واسطه مدیرمسئولی روزنامه شهروند به پرداخت یک میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده بود.

 از ستاد سوخت تا پرسپولیس

یاران بازداشتی‌ دولت «پاک‌دست» احمدی‌نژاد

 محمد رویانیان، معاون بازرسی ستادکل نیروهای مسلح، مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس و رئیس سابق ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت کشور از دیگر مدیرانی است که به خاطر برخی تخلف‌ها در زمان حضورش در ستاد حمل‌ونقل بازداشت شد. خبرگزاری ایرنا به نقل از یک منبع آگاه گزارش کرد که قرار بازداشت محمد رویانیان از سوی شعبه ١٥ دادسرای کارکنان دولت صادر شده است. در این گزارش آمده رویانیان پیش‌تر در ارتباط با پرونده مدیریت ستاد سوخت به این شعبه احضار و اتهام وارده به او ابلاغ شده بود. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائیه ایران، نیز پیش‌تر گفته بود تاکنون سه نفر در ارتباط با پرونده مربوط به تخلف در ستاد سوخت بازداشت شده‌اند و چند نفر دیگر نیز با سپردن وثیقه آزاد هستند.

 پیش‌نماز نهاد

حجت‌الاسلام عباس امیری‌فر، دبیرکل تشکل موسوم به جامعه وعاظ ولایی نیز از جمله یاران احمدی‌نژادی است که توسط دادگاه ویژه روحانیت بازداشت شد و مدتی میهمان زندان اوین بود. بازداشت او به‌ویژه تحت‌تأثیر سی‌دی فیلم «ظهور نزدیک است» انجام شد. البته تشویش اذهان عمومی، توهین و ایراد اتهام علیه برخی شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی از جمله دیگر اتهام‌های او گزارش شده بود. او علاوه بر دبیرکلی تشکل موسوم به جامعه وعاظ ولایی، دبیری کمیسیون فرهنگی دولت و امامت جماعت مسجد سلمان نهاد ریاست جمهوری را عهده‌دار بود. توزیع گسترده و رایگان فیلمی به نام «ظهور نزدیک است» به شدت با واکنش مسئولان و روحانیون مواجه شد. در آن فیلم محمود احمدی‌نژاد همان «شعیب بن صالح» دانسته شده که عده‌ای از شیعیان او را از یاران امام دوازدهم شیعیان می‌دانند.

 دادستان دردسرساز

ریاست یکباره او بر سازمان تامین اجتماعی اعتراض بسیاری را برانگیخت، با این حال عبدالرضا عزیزی، نماینده بجنورد برای حمایت از او ١٥٠ امضا جمع کرد. آن هم در شرایطی که تخلف‌های او در کهریزک در مسیر رسیدگی قرار داشت. کمی بعدتر تفحص از تأمین اجتماعی در مجلس نهم کلید خورد و خروارها پرونده فساد مالی و مدیریتی روی هم تلنبار شد؛ فسادی که حالا این روزها موجب رفت‌وآمدهای مکرر مرتضوی به دادگاه شده است. از اینها گذشته سعید مرتضوی به حکم دادگاه دیگر قاضی نیست. پس از دادگاه کهریزک ادامه فعالیت دادستان عمومی و انقلاب وقت تهران به حالت تعلیق درآمد و همان روزها محمود احمدی‌نژاد بلافاصله و در کمال شگفتی برای این مقام سابق قضائی، حکم ریاست مبارزه با قاچاق کالا و ارز را صادر کرد تا دادستان تعلیق‌شده، وسایل خود را از دادستانی به سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز ببرد. با بالاگرفتن اعتراض‌ها، احمدی‌نژاد خانه جدیدی برای مرتضوی دست‌وپا کرد تا او این بار راهی سازمان تأمین اجتماعی شده و انبوهی از پرونده‌های تخلف را سامان دهد. مرتضوی منتظر ارائه حکم نهایی از سوی دادگاه است و روزهای خوشی در انتظار او نیست، شاید مرتضوی پس از بقایی و رحیمی مدیر دیگری باشد که راه به زندان می‌برد، ماه‌های آینده رسیدگی به پرونده او نتیجه را مشخص خواهد کرد.

 پرونده باز بنیاد شهید

تفحص از بنیاد شهید به پیچ‌وخم عجیبی رسیده، با این حال خطاهای مکرر مدیریتی مسعود زریبافان، از یاران حلقه نزدیک احمدی‌نژاد بر کسی پوشیده نیست. او علاوه بر اینها به دلیل شکایت چند نماینده مدتی رفت‌وآمدهای مکرری به دادگاه داشت و در نهایت در مورد آن شکایت محکوم شد. اما مهم‌تر از آن شکایت، پرونده عریض و طویل تفحص از بنیاد شهید است که به گفته نمایندگان مجلس ابعاد وسیع‌تری از تخلف در سازمان تأمین اجتماعی را برخواهد گرفت.

از معلمی تا ریاست موزه

آزاده اردکانی، رئیس سابق موزه ملی ایران، ۱۳ بهمن ۱۳۸۸ از سوی حمید بقایی، رئیس آن‌زمان سازمان میراث فرهنگی به این جایگاه گماشته شد. حضور او در دولت احمدی‌نژاد از این جهت قابل تأمل بود که او پیش‌تر معلم زبان انگلیسی بقایی بود و با لیسانس میکروب‌شناسی از دانشگاه آزاد بر صدارت موزه ملی ایران تکیه کرد. اردکانی با پنج سال سابقه کاری در سازمان میراث فرهنگی و ۲۰ روز پس از انتصابش به معاونت موزه ملی ایران، مدیر این موزه شد. اردکانی به واسطه نفوذ حمید بقایی در دولت تا سرحد ریاست بر سازمان ملی جوانان پیش رفت، اما برخی ادغام‌ها مانع از ارتقای سمت او شد. درنهایت اردیبهشت ٩٠ شایعه‌ای درباره بازداشت او پیچید و کمی بعدتر دلایلی ازجمله مسائل مالی و قاچاق عتیقه، به‌عنوان محورهای بازداشت او روی میز آمد. سایت مشرق اعلام کرد اردکانی پس از محاکمه از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب، به اتهام تحصیل مال نامشروع به شش ماه حبس و پرداخت ٥٠ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.

خروج مقدار  زیادی پول از کشور

نعمت‌الله پوستین‌دوز، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران و مدیرعامل سابق گروه خودروسازی سایپا، در آخرین روزهای کاری دولت احمدی‌نژاد، بازداشت شد و همچنان در زندان است. پوستین‌دوز در آخرین روزهای کاری دولت احمدی‌نژاد قصد مسافرت به ارمنستان را داشت که در فرودگاه متوجه شد، ممنوع‌الخروج است. ظاهرا یکی از علت‌های ممنوع‌الخروج‌بودن این مدیر احمدی‌نژادی، موضوع جابه‌جایی وجوه نقدی زیاد بوده است؛ دستور خرید چند دستگاه خودرو بسیار گران‌قیمت از محل دارایی‌های شرکت ملی مس و واگذاری آنها به افرادی خارج از شرکت، از دیگر تخلف‌های منتسب‌به پوستین‌دوز بوده است. محسنی‌اژه‌ای، سخنگوی دستگاه قضا، در پنجاهمین نشست خبری خود به تخلفات شرکت ملی مس اشاره کرده و گفته بود «آقای پ، معاونش و هم‌دستانش اقدام به خروج مقدار زیادی پول، آن‌هم به‌صورت غیرقانونی به خارج از کشور کرده‌اند».

رئیس جوان پرحاشیه کیش

بازداشت علیرضا عامری، مدیرعامل سابق منطقه آزاد کیش، اگرچه پس از انتشار گسترده خبر در رسانه‌ها تکذیب شد، اما بعدتر و با حضور دولت یازدهم، مدیرعامل سازمان مناطق آزاد کیش برای پاسخ‌گویی به اتهام واردشده درباره برخی ساخت‌وسازها و همچنین واگذاری غیرقانونی شمار زیادی از زمین‌های این جزیره، راهی سازمان بازرسی کل کشور شد تا از خود دفاع کند. عامری، جوان کم‌تجربه‌ای که پیش از رسیدن به صندلی شماره یک منطقه آزاد کیش، معاونت بقایی را در کارنامه خود داشته است، در حالی به سمت ریاست مهم‌ترین منطقه آزاد کشور رسید که بقایی در روز معارفه‌اش در توصیف او گفته بود «حضور او فرصت گران‌بهایی برای منطقه آزاد به‌شمار می‌آید». عامری در مصاحبه‌ای با ایرنا گفته بود: «فردی در سازمان بازرسی کل کشور رسما نامه زده بود سه هکتار زمین به کسی بدهم و با پاسخ منفی من مواجه شد، اکنون همان فرد باعث پرونده‌سازی علیه من شده است».

 مرتاضی که جن‌گیر شد

عباس غفاری هم از یاران نزدیک به جریان انحرافی بود که به جرم «رمالی و جن‌گیری» بازداشت شد. همان‌موقع «یکشنبه»، از رسانه‌های هوادار محمود احمدی‌نژاد، با منحصردانستن ادعای «ارتباط با اجنه» به «چند مورد خاص»، خواستار توضیح قوه‌قضائیه درباره بازداشت «غفاری» شده بود.

سایت آینده با معرفی عباس غفاری، به‌عنوان فردی که «مهارت خاصی در امور متافیزیکی ازجمله ارتباط با عوالم دیگر دارد و رابطه نزدیکی با آقای م. داشته»، مدعی شده است پس از دستگیری او «یکی از مقام‌ها، پیگیری و درخواست‌های مکرر و کم‌سابقه‌ای برای آزادکردن او انجام داد».

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.