![](http://s4.picofile.com/file/8176234528/Newsme_486.jpg)
آموزش طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه : در ماه مبارک رمضان با سفره افطاری سبز ما همراه باشید ؛ قسمت چهاردهم
برای اینکه
در 30 روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه
کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای
اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می
نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لذت ببرید.
نکته تغذیهای 1
جو
چربی اشباع، کلسترول و سدیم بسیار کمی دارد. همچنین منبع خوبی برای فیبر
غذایی و تیامین به شمار می رود. به همین دلیل استفاده از آن به عنوان یک
ماده غذایی مفید، قابل توجه است.
فیبر موجود در جو از نوع فیبر محلول
است که باعث کاهش کلسترول خون می شود. بنابراین مصرف آن برای افراد دارای
کلسترول بالا توصیه می شود.
نکته تغذیهای 2برای
خوب پخته شدن و خوش رنگ بودن آش، حبوبات را یک روز قبل از پختن خیس کنید.
سبزی های دیرپز را 15 دقیقه قبل از سبزی های زودپز به آش اضافه کنید. سعی
کنید پس از اضافه کردن برنج، آش را مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد و شعله
کاملا ملایم باشد.
پیش غذا
آش جو • تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 30 دقیقه
• خوراک: ایرانی
مواد لازم• نیم کیلوگرم گوشت ماهیچه سردست
• 2.5 پیمانه جو پوست کنده
• 4 عدد پیاز متوسط
• نیم کیلوگرم تره- اسفناج- جعفری و گشنیز خرد شده
• 3 فنجان کشک غلیظ
• سیر داغ و نعناع داغ
• نمک و فلفل
طرز تهیه1.
جو را از چند ساعت قبل بشوید و خیس کنید. سپس با گوشت و پیاز (درسته) با
شعله ملایم بپزید. پیاز را از صافی سیمی رد کنید و با سبزی خرد کرده، به آش
اضافه کنید. سپس کشک را به آش اضافه کنید و بگذارید کشک در آش کاملا
جوشیده شود و جا بیفتد.
2. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با کمی کشک غلیظ، سیر داغ و نعناع داغ تزئین و سرو کنید.
غذای اصلی
کتلت مرغ و هویج• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 30 دقیقه
• زمان تهیه: 30 دقیقه
مواد لازم • 400 گرم گوشت مرغ
• 2/3 پیمانه لپه
• 1 عدد تخممرغ
• نصف پیمانه هویج رنده شده
• یک پیمانه گشنیز تازه
• 4 عدد گوجه فرنگی متوسط
• 1 عدد پیاز متوسط
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
• 5 قاشق مرباخوری روغن مخصوص سرخ کردنی
طرز تهیه1. ابتدا گوشت مرغ را چرخ کنید. لپه پخته شده را نیز چرخ کنید.
2. لپه را با پیاز، هویج رندهشده، تخممرغ، گشنیز خردشده و ادویهها با هم مخلوط کنید و ورز دهید.
3. در تابهای که از قبل روغن مخصوص سرخ کردنی در آن ریختهاید و داغ شده است، کتلت ها را سرخ کنید.
4. گوجهفرنگیهای رندهشده را با کمی نمک و فلفل مزهدار کنید و روی کتلتهای سرخ شده بریزید.
5. آنها را چند دقیقهای روی حرارت ملایم بگذارید تا گوجه فرنگی ها هم بپزند. سپس آنها را گرم سرو کنید.
دسر
بستنی نعنایی سهطبقه• تعداد: 10 نفر
• زمان تهیه: 30 دقیقه
• زمان سرد شدن: 1 ساعت
• زمان انجماد: 8 ساعت
مواد لازم• 1/3 پیمانه
• ¼ پیمانه شکر
• 1.5 پیمانه ویفر شکلاتی خرد شده
• یک لیتر بستنی شکلاتی
• یک پیمانه آبنبات نعنایی
• یک پیمانه کیک شکلاتی-نعنایی خرد شده
طرز تهیه1.
در یک کاسه متوسط، کره آب شده و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید. ویفرهای
شکلاتی خرد شده را به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید. مواد را کف قالب
دلخواه بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
2. در کاسه
مقاوم در برابر سرما، بستنی را با قاشق چوبی هم بزنید تا نرم شود. نصف
پیمانه آبنبات نعنایی و نصف پیمانه کیک نعنا-شکلاتی خرد شده رابه آن اضافه
کنید. سپس آنها را داخل قالب بریزید و به مدت 1 ساعت یا بیشتر در فریزر
قرار دهید.
3. روی آن را با شکلات و کیک نعنایی تزئین کنید.
روی کیک را با پلاستیک بپوشانید و به مدت چند ساعت در فریزر قرار دهید تا
کاملا سفت شود.
4. برای سرو، دسر را از فریزر خارج کنید تا به مدت 10 تا 15 دقیقه در دمای اتاق بماند. سپس آن را سرو کنید.