نکته تغذیهای 1آب
جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک یک وعده افطاری مناسب هستند.
به فاصله نیم ساعت پس از افطار هم میتوان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.
نکته تغذیهای 2به
دلیل طبع سرد بدن لازم است در وعده افطار از نوشیدنیهای ولرم همراه با
مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که
این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون بدن خاصیت سمزدایی نیز دارند
پیش غذا
راتاتوی• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 30 دقیقه
• خوراک: فرانسوی
مواد لازم• 2 تا 3 عدد پیاز درشت
• 5 تا 6 عدد بادنجان متوسط
• 3 تا 4 عدد کدوی متوسط
• 5 تا 6 عدد گوجه فرنگی درشت
• 2 تا 3 عدد فلفل سبز دلمه ای
• 2 تا 3 حبه سیر
• یک دسته کوچک سبزی معطر (نعناع ، ترخان و جعفری)
• 150 گرم روغن زیتون
• نمک
طرز تهیه 1. پیاز را خلال و در روغن سرخ کنید تا کمی طلایی شود. سیر را بکوبید و داخل پیاز بریزید و هم بزنید.
2. فلفل را به صورت حلقه یا ریز خرد کنید و با پیاز و سیر تفت دهید.
3. بادنجان و کدو را نازک برش دهید. به مخلط پیاز اضافه کنید. گوجه فرنگی را نیز خرد و به مواد اضافه کنید.
4. کمی نمک بزنید. سبزیجات معطر و خرد شده را اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا همه مواد پخته و آب آنها کشیده شود.
5. آها را در بشقاب بکشید و سرو کنید.
غذای اصلی
دلمه قارچ با مرغ و سیب زمینی• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 30 دقیقه
مواد لازم• یک کیلوگرم سیب زمینی
• 250 گرم سینه یا فیله مرغ
• 200 گرم قارچ
• نصف پیمانه پیاز داغ
• نصف یک عدد فلفل دلمه ای
• 4/1 پیمانه جعفری خرد شده
• سه عدد تخم مرغ
• نمک، فلفل، ادویه و آرد سـوخـاری به میزان لازم
• رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
• پنیر پیتزا و روغن
طرز تهیه1.
ابتدا سیب زمینیها را بپزید، پوست بگیرید و رنده کنید. یک عدد تخممرغ
را به همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به سیبزمینی اضافه کنید و مواد را ورز
دهید. سپس آنها را کنار بگذارید.
2. سینه مرغ را نگینی خرد کنید
و به همراه پیاز تفت دهید تا دیگر صورتی نباشد. قارچ نگینی خرد شده و
ادویه را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
3. فلفل دلمهای و رب
گوجهفرنگی را نیز به مواد اضافه کنید. کاملا مواد را هم بزنید تا مخلوط
شوند. حرارت را خاموش و جعفری را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
4.
از مخلوط سیبزمینی به اندازه یک توپ کوچک جدا کنید. در دست پهن کنید. از
مخلوط مرغ و قارچ در میان آن بگذارید. کمی پنیر پیتزا روی مواد بریزید و
دلمه را جمع کنید تا مواد میانی مشخص نباشد.
5. حالا دلمهها را
ابتدا در آرد سوخاری بغلتانید، دو عدد تخممرغ را با چنگال هم بزنید،
دلمهها را در تخممرغ فرو ببرید، مجددا در آرد سوخاری بزنید و در روغن داغ
سرخ کنید.
دسر
کلوچه خرما و گردو• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 25 دقیقه
• خوراک: ایرانی
مواد لازم • 110 گرم روغن مایع
• 25 گرم شکر
• 6 گرم مایه خمیر فوری
• 250 میلی لیتر شیر ولرم
• 450 گرم آرد حدود
• 4/1 قاشق چایخوری وانیل
مواد میانی• 250 گرم خرما
• 150 گرم گردو
• 1 قاشق چایخوری دارچین
• 2/1 قاشق چایخوری زنجبیل
طرز تهیه 1.
ابتدا خمیر ترش (مایه خمیر) را با شیر نیمه گرم و کمی از شکر مخلوط کنید و
درب آن را بگذارید تا خمیر مایه عمل آید (حدود 5 تا 10 دقیقه کافی است).
2. در یک کاسه متوسط، شکر با روغن، وانیل و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید. آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر بدست نچسبد.
3. پس از کمی ورز دادن روی خمیر را بپوشانید حدود نیم ساعت استراحت دهید تا خمیر ور بیاید.
4. خمیر را در اندازه های 50 گرمی چانه کنید. مواد میانی را وسط آن قرار دهید و دست به اندازه اندازه نارنگی فرم دهید.
5. آنها را در سینی چرب شده بچینید و با کف دست یا پشت قاشق فشار دهید تا کلوچه پهن شود.
6.
در یک کاسه کوچک، یک زرده تخم مرغ را با کمی زعفران، یک قاشق شیر و یک
قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید. آنها را روی کلوچه ها بمالید. کنجد بپاشید و
سینی را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر 200 درجه سانتیگراد قرار دهید.
7.
برای تهیه مواد میانی،خرما را از هسته جدا کنید. در صورت تمایل پوست آن
را بگیرید کمی حرارت دهید سپس با پشت قاشق کمی آن را له کنید با گردو ریز
شده و دارچین و زنجبیل مخلوط کنید.