نکته تغذیهای 1
روزهداری
سالم فقط به خوردن نیست. از آنجایی که نیمه شب باید بیدار شوید و غذایی
میل کنید ریتم طبیعی بدن به هم میریزد. بهتر است در بین روز چرتی بزنید تا
کمخوابی شبانه جبران شود. اگر سرکار هستید حتما بعد از رسیدن به منزل کمی
بخوابید.
نکته تغذیهای 2حذف
وعده سحری در عین حال سبب پایین افتادن قند خون (هیپوگلیسمی) در طول روز
نیز شده که خود منجر به کاهش یادگیری، بیحوصلگی و خستگی میشود. بنابراین
صرف سحری مناسب و متعادل برای همه روزهداران به خصوص نوجوانان در حال رشد
ضروری بوده و سحری باید شامل یک وعده غذای کامل باشد، زیرا در طول روز بدن
علاوه بر انرژی، به پروتئین و مواد معدنی و ویتامینها نیازمند است.
پیش غذا
دویماج• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 10 دقیقه
• زمان پخت: 30 دقیقه
• خوراک: تبریز
مواد لازم • ۴ عدد نان خشک
• یک لیوان دوغ
• 200 گرم پنیر تبریز
• 100 گرم کره
• گردوی خرد شده به میزان لازم
طرز تهیه1. نانها را درون کاسهای بزرگ ریزریز کنید و کمکم دوغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
2. پنیر را خرد کنید و به مخلوط بیفزایید. کره را آب و همراه گردو به آن اضافه کنید و کاملا با دست مخلوط کنید.
3. مواد را در دست به شکل بیضی فرم دهید.
4. دویماج برای افطار به همراه انگور و سبزی خوردن بسیار عالی است.
غذای اصلی
کباب مرغ • تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 30 دقیقه
• خوراک: یونانی
مواد لازم
• 500 گرم سینه یا ران مرغ بدون استخوان
• 1 تا 2 حبه سیر
• 2 قاشق سوپخوری پودر جعفری
• نصف قاشق سوپخوری پودر اورگانو
• 1 قاشق سوپخوری آویشن
• 2 تا 3 قاشق سوپخوری آب لیموی تازه
• 3 تا 4 قاشق سوپخوری روغن زیتون
• نمک و فلفل سیاه
• سیخ چوبی
طرز تهیه 1.
گوشت مرغ را به قطعات 2 تا 5/2 سانتی متری خرد کنید. سیر رنده شده را در
کاسه گوشت مرغ بریزید. پودر جعفری، پودر اورگانو، آویشن، آب لیموی تازه،
روغن زیتون و نمک و فلفل سیاه را به مدت 2 دقیقه خوب مخلوط کنید.
2.
در هر سیخ چوبی 3 تا 4 تکه از گوشت مرغ را قرار دهید و به مدت 8 دقیقه
الی 10 دقیقه با درجه زیاد کبابپز برقی یا مدت 5 الی 6 دقیقه برای هر طرف
در تابه با حرارت متوسط با کمی روغن سرخ کردنی، سرخ کنید.
3. این کباب ها را می توانید با دیپ ماست میل کنید. این غذا را با گوشت گوسفند هم می توان تهیه کرد.
دسر
کاچی • تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: 15 دقیقه
• زمان پخت: 30 دقیقه
• خوراک: ایرانی
مواد لازم • 2 پیمانه آرد
• 2 پیمانه نبات کوبیده شده
• 250 تا 300 گرم روغن زرد
• نصف پیمانه گلاب
• یک قاشق چایخوری زعفران سائیده
• 50 گرم خلال بادام
• پودر پسته و دارچین
طرز تهیه1.
نبات کوبیده شده را با 4 لیوان آب بگذارید بجوشد. سپس آن را صاف کنید،
زعفران حل شده و گلاب را به آن اضافه کنید و کنار بگذارید.
2.
روغن زرد را در قابلمه بریزید. پس از آب شدن روغن زرد آرد را کم کم اضافه
کنید. سپس با قاشق چوبی آن را مرتب هم بزنید. حرارت را کم کنید و هم بزنید
تا رنگ آن طلایی شود. برای تهیه کاچی لازم نیست آرد را سرخ کنید.
3.
در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک را بیفزایید و قابلمه را از روی حرارت
بردارید. شربت را به تدریج اضافه کنید. هم بزنید تا مخلوط یکدست و صاف
شود.
4. خلال بادام را هم اضافه کنید. قابلمه را دوباره روی
حرارت ملایم قرار دهید تا کاچی جا بیفتد. اگر کاچی کمی سفت شد، می توانید
یک لیوان آب به آن اضافه کنید.