ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
مواد لازم:
توت فرنگی (توت فرنگی طبیعی ترجیحاً کردستان): 250 الی 300 گرم
شیر: یک لیتر
آرد برنج: 6 قاشق غذاخوری
شکر: یک پیمانه
طرز تهیه:
1- توت فرنگی ها را درون کاسه ای ریخته و به آن آب خنک می افزاییم (آب را با فشار نیفزایید تا توت فرنگی ها له نشود) و اجازه می دهیم چند دقیقه ای بماند تا گل و لایش ته نشین شود. سپس آنها را شسته و آبکش می کنیم و اجازه می دهیم کمی خشک شود. بعد دم سبز توت فرنگی ها را می گیریم و با چاقوی تیز به شکل دلخواه برش می زنیم. من بسته به اندازه توت فرنگی ها آن ها را چهارقاچ کردم و ریزها را نیز دوقاچ برش زدم.
2- اکنون توت فرنگی ها را درون کاسه ای ریخته و نصف شکر را (نصف پیمانه) به آن می افزاییم و اجازه می دهیم نیم ساعت بماند و توت فرنگی آب بیندازد. همچنین به علت داشتن شکر، آب توت فرنگی حالت نسبتاً ژلاتینی خواهد داشت. همیشه حین افزودن میوه های تازه بخصوص میوه های تابستانی، میوه ها درون محلبی یا پودینگ یا کیک آب می اندازد و بافت دسر یا کیک را به هم می زند. با این روش میوه آب اضافی خود را پس خواهد داد و درون کیک یا دسر رطوبتی مناسب خواهد داشت. از این روش می توان برای توت فرنگی، سیب، گیلاس، آلبالو، زردآلو، کیوی و ... استفاده کرد.
3- اکنون آرد برنج را درون قابلمه طبخ الک کرده و با مابقی شکر (نصف پیمانه) خوب مخلوط می کنیم. این کار سبب می شود که آرد حین افزودن شیر گلوله نشود.
4- اکنون یک لیوان از شیر را به آرد افزوده و خوب هم میزنیم و سعی می کنیم با قاشق چوبی گلوله های احتمالی آرد را باز کنیم. سپس مابقی شیر را افزوده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. محلبی را با قاشق چوبی خوب هم می زنیم تا به غلظت فرنی در آید.
5- در انتها آب توت فرنگی را افزوده و خوب هم می زنیم تا مخلوط شود سپس توت فرنگی را افزوده و هم می زنیم. این کار را به آرامی انجام دهید تا توت فرنگی ها خیلی له نشود و چند جوش که زد حرارت را خاموش کرده و یک دقیقه به هم زدن ادامه می دهیم. سپس درون ظرف سرو می ریزیم. بهتر است از روش سرو تک نفره استفاده نماییم تا دسر حالت شکیل تری داشته باشد.
6- سپس اجازه می دهیم در دمای اتاق سرد شود. سپس محلبی ها را به یخچال انتقال می دهیم. بهتر است 6 الی 12 ساعت خوب خنک شود. چون کار داشتم عجله کردم و زود در یخچال گذاشتم که باعث شد دسرم ترک بخورد.
7- من با توت فرنگی، سس توت فرنگی حاضری Hershey's و خلال پسته خرد شده تزئین کردم.
به درخواست دوستان، تصویر سس توت فرنگی:
نکات:
1- کلیه موارد در طرز تهیه به صورت جزیی توضیح داده شده است.
2- می توانیم توت فرنگی را به صورت پوره نیز درون محلبی استفاده نماییم. در این حالت بهتر است پوره را حرارت دهیم تا آب اضافی اش تبخیر شود.