نام : نیوشا
نام خانوادگی : ضیغمی
تاریخ تولد : 1359/4/18
محل تولد : تهران
تحصیلات : لیسانس روانشناسی کودک
تاهل : متاهل
----------------------------------------------------
زندگی نامه:
نیوشا ضیغمی در ۱۸ تیر ماه ۱۳۵۹ در تهران به دنیا آمد. وی فارغ التحصیل رشته روانشناسی کودک از دانشگاه شهید بهشتی تهران است.
مخالفت پدر و مادر نیوشا ضیغمی برای بازیگری:
روشا ضیغمی خواهر نیوشا ضیغمی:
همسر نیوشا ضیغمی:
آرش پولاد خان همسر نیوشا ضیغمی متولد شهر اصفهان است و شغل او تجارت نقره میباشد.
نحوه آشنایی و چگونگی ازدواج:
ملاک ازدواج نیوشا ضیغمی:
آرش این ویژگی خوب را دارد که با احترام برخورد می کند و همراه و دوست واقعی من است. خیلی طول کشید که او را انتخاب کردم اما شرط و شروطی نگذاشتم که به زور آنها رابطه را حفظ کنم. مهریه ام یک سکه است. نمی توانم درک کنم که ۲ خانواده سر تعداد سکه با هم چانه می زنند.
خانه داری نیوشا ضیغمی:
نیوشا از سفر حج می گوید:
نیوشا ضیغمی و گربه نازش خیلی وابسته به هم هستند این گربه ملوس یکی از بهترین و گران ترین نژاده های گربه می باشد. این گربه از نژاد پرشین که نژاد سلطنتی محسوب میشود.
کلینیک زیبایی نیوشا ضیغمی:
نیوشا ضیغمی و همسرش به تازگی در مراسمی یک کلینیک زیبایی به نام نیوشا ضیغمی و یک گالری نقره جات به نام پولاد خان را با حضور بازیگران مشهور افتتاح کردند. در این مراسم که در خیابان پاسداران تهران برگزار شد، چهره های هنری و رسانه ای حضور داشتند که از میان آن ها می توان به محمدرضا شریفی نیا، سید علی ضیاء، آنا نعمتی، بهنوش بختیاری، رضا رویگری، دانیال عبادی، کمند امیرسلیمانی و... اشاره کرد.
نیوشا ضیغمی در مورد علت افتتاح این کلینیک زیبایی می گوید:«من پیش از این، یک کلینیک زیبایی و سلامت پوست تاسیس کرده بودم که متاسفانه به دلیل بی درایتی و عدم مسولیت پذیری پزشکی که در این کلینیک با ما همکاری داشت، ترجیح دادم این مرکز را تعطیل کنم. از این پزشک هم در مراجع قانونی طرح شکایت کردم و هنوز هم پیگیر شکایتم هستم. در هر صورت به دلایل اتفاقاتی که افتاد آن مرکز تعطیل شد و بعد از وقفه ای که در این میان ایجاد شد، تصمیم گرفتم کلینیک جدیدی را راه اندازی کنم.»
دنیای بازیگری نیوشا ضیغمی:
نیوشا ضیغمی با شرکت در کلاس های آزاد بازیگری کانون سینماگران جوان بازیگری را فراگرفت وبلافاصله بعداز فارغ التحصیلی ازاین کلاس ها در مجموعهٔ تاریخی در چشم باد نقش یک دختر روستایی را ایفا کرد. نیوشا ضیغمی سپس در اولین تجربه سینمایی خود در فیلم تردست به کارگردانی محمدعلی سجادی ایفای نقش کردو همین فیلم سبب همکاری دوباره ضیغمی و محمد علی سجادی در فیلم شوریده گشت. وی سپس در فیلم های مواجهه، گناه من، بازی کرد ولی تمام این فیلم ها بعد از چند سال تاخیر اکران محدود شدند و توانایی های نیوشا در این فیلم ها و مخصوصا شوریده چندان دیده نشد. اما سال ۸۵ سال نسبتا خوبی برای ضیغمی که تا آن زمان هیچ کدام از فیلم هایش اکران نشده بودند بود.
با اکران فیلمهای پارک وی و مخصوصا اخراجی ها بالاخره طلسم اکران نشدن فیلم های وی شکست و نقش نرگس در فیلم اخراجی ها با بازی ضیغمی برای مردم ماندگار شد.
نیوشا ضیغمی در فیلم اخراجی ها
نیوشا ضیغمی در فیلم پارک وی
همچنین وی برای فیلم حس پنهان در بیست ششمین جشنواره فیلم فجر به طور مجمدد نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره شد. ضیغمی بعد از اکران اخراجی ها پله های طرقی را به سرعت پی نمود و در سال های ۸۶ و ۸۷ با فیلم های قرنطینه، تلافی و توفیق اجباری جای خود را در سینما به عنوان یک ستاره و سوپرستار تثبیت کرد. اما بعد از اکران این فیلم ها نیوشا دیگر حاضر به بازی در هر فیلمی نبود چون دیگر طرفداران بیشماری پیدا کرده و مردم از او انتظار بیشتری داشتند وبه همین دلیل حدود یک سالی در هیچ فیلمی بازی نکرد در عوض دفتر سینمایی را گشود تا در این دفتر از فیلم های خوب سینمایی حمایت شود و با این کار وی پا به عرصه تهیه کنندگی گذاشت. ضیغمی سپس درفیلم هایی همچون اخراجی ها ۲، زمهریر، دموکراسی تو روز روشن، پرستوهای عاشق، پرتقال خونی، دختر شاه پریون، سرخابی، چارسو ایفای نقش کرد.
تهیه کنندگی نیوشا ضیغمی:سرمایه گذاری بر روی فیلم پرتقال خونی به کار گردانی سیروس الوند اولین تجربه ضیغمی در عرصه تهیه کنندگی است.
او با فیلم «پرتقال خونی» در جشنواره فیلم فجر گذشته حضور داشت، اما این بار او فقط بازیگر نبود، نیوشا ضیغمی به همراه همسرش «آرش پولادخان» سرمایه گذاری این فیلم را هم به عهده داشتند.
فیلم شناسی:
راستش را بگو ۱۳۹۰
فیتیله و ماه پیشونی ۱۳۹۰
گشت ارشاد ۱۳۹۰
چارسو ۱۳۸۹
دختر شاه پریون ۱۳۸۹
سرخابی ۱۳۸۹
پرتقال خونی ۱۳۸۹
پرستوهای عاشق ۱۳۸۹
زمهریر ۱۳۸۹
دموکراسی تو روز روشن ۱۳۸۸
اخراجی ها ۲ ۱۳۸۷
تلافی ۱۳۸۶
توفیق اجباری ۱۳۸۶
قرنطینه ۱۳۸۶
اخراجی ها ۱۳۸۵
پارک وی ۱۳۸۵
حس پنهان ۱۳۸۵
گناه من ۱۳۸۵
تردست ۱۳۸۳
شوریده ۱۳۸۳
مواجهه ۱۳۸۳
در چشم باد ۱۳۸۲
یکی برای همه
جشنواره ها
نیوشا ضیغمی کاندیدا نقش اول زن برای فیلم شوریده در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر شد.
فیلم شوریده به کارگردانی و نویسندگی محمدعلی سجادی و تهیه کنندگی جمال ساداتیان ساخته سال ۱۳۸۳ است.
خلاصه داستان فیلم شوریده:
فیلم شوریده در بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر (۱۳۸۴) در ۲ بخش بهترین نقش اول زن (نیوشا ضیغمی) و بهترین چهره پردازی (سودابه خسروی) کاندیدا این دوره از مسابقات بوده اند.