نکته تغذیهای 1میوه
را بعنوان آخرین قسمت شام با فاصله کمی بعد از شام مصرف کنید تا باعث
سهولت هضم غذا شده و از بروز بسیاری از مسائل جلوگیری کند. میوههای ترش،
ویتامین C بدن را فراهم میکنند میوهها منبع خوبی از فیبرهای غذایی هستند.
میوهها و مخلوطی از مغزها را میتوان بعد از شام یا قبل از خواب مصرف
کرد.
نکته تغذیهای 2نیاز
فوری بدن در هنگام افطار به دست آوردن یک منبع انرژی به شکل گلوکز برای هر
سلول زنده به خصوص سلولهای مغز و اعصاب است. خرما و آب میوه منابع خوب قند
هستند لذا هنگام افطار مصرف 3 عدد خرما، 1 لیوان آب میوه، سوپ سبزیجات با
رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن توصیه میشود.
پیش غذا
رولت مرغ و بادنجان
مواد لازم• چهار عدد بادنجان
• سه عدد گوجهفرنگی
• سه عدد ران مرغ
• دو حبه سیر
• یک قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
• شش عدد فلفل سبز
• نمک و فلفل و آب و روغن
طرز تهیه1. بادنجانها را پوست بگیرید و به صورت طولی برش بزنید و در روغن کمی سرخ کنید.
2.
مرغ بدون استخوان را خورشی تکهتکه کنید و در کمی روغن سرخ کنید. سیر
خردشده و رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل را هم اضافه کنید و کمی آب بریزید تا
گوشت مرغ مغز پخت شود.
3. سپس بین هر بادنجان یک عدد گوشت مرغ
قرار داده و رول کنید و روی آن یک گوجهفرنگی و یک فلفل قرار دهید و با
خلال دندان محکم کرده و سس گوجهفرنگی را هم روی آن اضافه کنید.
4.
در فر 180درجه سانتیگراد قرار دهید تا فلفل و گوجهفرنگی کبابی شود یا
روی اجاق آنها را کبابی کرده و بعد روی بادنجان قرار دهید و پنج دقیقه روی
حرارت بگذارید تا جا بیفتد.
غذای اصلی
باقالی پلو با ماهیچه
مواد لازم• 4 پیمانه برنج
• 2 پیمانه باقالی سبز
• 150 گرم شبت خشک
• هل، دارچین و پودر گل سرخ (به میزان لازم )
• 3 قاشق سوپخوری زعفران دم کرده
• 100 گرم کره حیوانی
• یک و نیم کیلوگرم ماهیچه با استخوان
• 2 عدد پیاز بزرگ
• نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه1.
ماهیچه: ابتدا درون زودپز کمی روغن بریزید. ماهیچه های پاک شده و شسته
شده را درون آن بریزید. پیازی را به شکل نگینی ریز خرد کنید و به ماهیچه
اضافه کنید. حدود نصف قاشق غذاخوری زردچوبه بریزید و با حرارت متوسط به مدت
یک ربع تا 20 دقیقه آن را تفت دهید. در این مدت دائم هم بزنید تا آب پیاز
کم کم به خورد ماهیچه برود و بوی گوشت گرفته شود.
2. سپس آب بریزید و اجازه دهید تا کاملا بپزد و آب آن به اندازه ی دلخواه باقی بماند. در آخر نمک را اضافه کنید.
3.
باقالی پلو : ابتدا مقداری آب درون قابلمه بریزید وقتی به جوش آمد برنج
خیس خورده را همراه نمک اضافه کنید. آب که دوباره به جوش آمد باقالی ها را
اضافه کنید. برای سبز ماندن رنگ باقالی آب گردانی کنید؛ به این طریق که در
ظرفی مقداری آب جوش آمد یک قاشق چایخوری جوش شیرین ریخته باقالی ها را کم
کم درون آبکش پلاستیکی بریزید و یک دقیقه درون آبجوش قرار دهید. سپس
بلافاصله درون آب سرد یا زیر شیر آب سرد قرار دهید. آب آن که کشیده شد
استفاده کنید.
4. برنج را تست کنید هر وقت که آماده آبکش شدن شد آبکش کنید. درون قابلمه کمی روغن بریزید.
5. سیب زمینی ها را حلقه کنید و در کف قابلمه بچینید. یک قاشق روی آن زعفران دم کرده بریزید و کمی از برنج بریزید و شوید بپاشید.
6.
دارچین و هل و پودر گل سرخ و کمی روغن آب کرده لا به لای برنج بریزید. در
آخر کره را به قطعات نازک خرد کنید و روی سطح برنج بچینید. نصف استکان آب
جوش دور قابلمه بریزید و به مدت یک ربع دم کنید.
7. ماهیچه های آماده شده را می توانید لای برنج موقع کشیدن در دیس قرار دهید یا به شکل جداگانه در کنار برنج سرو کنید.
دسر
رنگینک
مواد لازم• یک کیلوگرم خرما
• نیم کیلوگرم آرد گندم
• ۳۰۰ گرم مغز گردو
• یک فنجان پودرقند
• ۲۵۰ گرم کره
• دو قاشق مرباخوری دارچین
• نصف پیمانه پسته چرخ شده
طرز تهیه1.
ابتدا هستههای خرما را پس از شستن، خارج کنید و درون آنها، مغز گردو
قرار دهید، در دیس یک ردیف خرما بچینید سپس آرد و روغن را طوری تفت بدهید
که کاملا طلایی شود، پس از اینکه، خنک شد نصف آن را روی خرماها ریخته و کمی
پودرقند روی آن بپاشید و دوباره یک ردیف خرمای آماده شده را روی آن بچینید
و بقیه آرد سرخ شده را روی خرماها بریزید.
2. باقیمانده
پودرقند و دارچین را روی آن بریزید، در ادامه میتوانید سطح رنگینک را با
دارچین، پودرپسته، خلال بادام و پسته تزئین کنید.