آموزش طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه : در ماه مبارک رمضان با سفره افطاری سبز ما همراه باشید ؛ قسمت بیست و نهم
برای اینکه
در 30 روز ماه مبارک رمضان غذاهای متنوعی را امتحان کنید، ما یک برنامه
کامل غذایی برای افطار شما در نظر گرفته ایم. این دستور شامل پیشغذا، غذای
اصلی و دسر برای هر روز است. در هر روز هم دو نکته تغذیهای را برایتان می
نویسیم تا از تغذیه سالم، متنوع و خوشمزه در طول این ماه لذت ببرید.
نکته تغذیهای 1روزهداری
حتی در کسانی که لاغر یا دارای وزن طبیعی هستند، باعث می شود بدن چربیهای
قبلی را بسوزاند و پس از پایان دورهی روزهداری، به جای آنها چربی تازه و
مناسبتری را جایگزین کند. برای افرادی هم که چربی ذخیره ای زیادی در بدن
خود دارند، فرصت مغتنمی فراهم میشود تا مقداری از آنها را برای تولید
انرژی به مصرف رسانند و از اضافه وزن خود بکاهند.
نکته تغذیهای 2در
ماه مبارک رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل 5 گروه اصلی
غذایی یعنی نان و غلات+ میوهها+ سبزیجات+ گوشت و حبوبات و تخممرغ+ شیر و
لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیهای بدن توصیه
میشود.
پیش غذا
کیک سیب زمینی
مواد لازم• 700 گرم سیب زمینی
• تخم مرغ دو عدد
• 3 قاشق سوپ خوری گوجه فرنگی ریز شده
• پیازچه خرد شده 3 قاشق سوپ خوری
• فلفل سبز خرد شده یک عدد
• 3 قاشق سوپ خوری شیر
• آرد سفید
• 40 گرم آرد سوخاری
• نمک و فلفل سیاه
• روغن
طرز تهیه1.
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. مقداری آب و نمک
به آن اضافه کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه آنها را بپزید.
2.
سیب زمینی ها را با مقداری شیر و یک عدد تخم مرغ زده شده مخلوط کنید و
سپس گوجه فرنگی، پیازچه، فلفل خرد شده، نمک و فلفل را به آن اضافه و خوب
مخلوط کنید.
3. مقداری از مواد را بردارید، ابتدا در آرد و سپس در تخم مرغ زده شده و در آخر در آرد سوخاری بغلتانید.
4. مواد را در کف دست کمی پهن کنید و در روغن داغ قرار دهید تا طلایی رنگ شوند.
غذای اصلی
چشم بلبلی پلو با مرغ
مواد لازم• 300 گرم لوبیا چشم بلبلی
• سه پیمانه برنج
• 200 گرم شوید
• نمک، فلفل و زردچوبه و روغن به میزان لازم
• 500 گرم مرغ
• یک عدد فلفل دلمهای رنگی
• یک عدد پیاز
• دو عدد هویج
• زعفران
طرز تهیه1. لوبیا را با دو پیمانه آب بپزید و در این فاصله برنج را خیس کنید.
2.
مرغ را به همراه پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، فلفل دلمهای و هویج بگذارید
بپزد. بعد از پختن مرغ آن را ریش ریش کنید و در روغن تفت دهید.
3.
برنج را آبکش کنید. ته قابلمه نان بگذارید و یک لایه برنج سفید و روی آن
را زعفران، روی زعفران لوبیا و بعد شوید را بریزید. این کار را تا انتهای
مواد ادامه دهید. بعد از دم کشیدن برنج برای کشیدن آن در ظرف مورد نظر یک
لایه برنج و یک لایه مرغ خردشده بریزید و روی آن را با زعفران تزئین کنید.
دسر
بستنی شاهتوتی
مواد لازم • ۵۰۰ گرم شاهتوت
• ۶ قاشق سوپخوری پودرقند
• یک و یکچهارم پیمانه خامه
• بیسکویت چند عدد برای تزیین
• شاهتوت (برای تزیین)
روش تهیه1.
شاهتوتها را داخل سبدی بریزید و بشویید تا خاک و گرد و غبار آن از بین
برود، سپس قابلمهای آماده کنید و شاهتوت را همراه ۲ قاشق سوپخوری آب و
پودرقند داخل قابلمه بریزید. در ظرف را بگذارید و مدت ۵ دقیقه روی شعله
اجاقگاز قراردهید تا نرم شود.
2. سبد فلزی یا پلاستیکی را روی
کاسهای قرار دهید و شاهتوتهای پخته را داخل سبد بریزید؛ سپس با قاشق
چوبی شروع به له کردن آنها کنید تا بالاخره بافتی نرم و یکدست شبیه پوره
پیدا کند. بعد آن را چند دقیقه کنار بگذارید تا در هوای معمولی اتاق حرارتش
کم شود و سپس به داخل یخچال منتقل کنید.
3. با همزن دستی یا
برقی شروع به زدن خامه کنید تا غلیظ شود؛ سپس پوره شاهتوت را به آن اضافه
کنید و پس از مخلوط کردن به مدت ۲ ساعت یا تا زمانی که به اصطلاح خودش را
بگیرد، در فریزر قرار دهید
4. بعد از این مدت، مخلوط شاهتوتی
را از فریزر بیرون آورید و با چنگال شروع به له کردن آن کنید تا دانههای
پودرقند خرد شود؛ این کار را در دستگاه غذاساز نیز میتوانید انجامدهید.
سپس دوباره مخلوط را به فریزر برگردانید و اینبار بعد از ۴ ساعت یا بیشتر
سرو کنید. البته در این فاصله نیز پس از گذشت ۲ ساعت، یکبار دیگر مواد را
بیرون آوریدو مانند بار قبل با چنگال یا دستگاه غذاساز با هم مخلوط کنید.
5.
در پایان مقداری از بستنی شاهتوتی را با قاشق مخصوص به صورت گلوله
درآورید و پس از ریختن در ظرف موردنظر، همراه با بیسکویت و شاهتوت تازه
سرو کنید.