ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
زعفران ایرانی ارزش صادراتی بالایی دارد
درباره زعفران ایرانی چه میدانید؟
چه آب وهوایى براى کشت زعفران مناسب است؟
زعفران گیاهى
است گرمسیرى و در نقاطى که آب وهوایى معتدل داشته باشد و داراى تابستان
هاى گرم و خشک و آفتابى و پاییز و زمستان نسبتا ملایم دارد به خوبى رشد مى
کند. موضوع کاشت زعفران ممکن است در همه شرایط صادق نباشد زیرا احتمال دارد
گیاه زعفران به صورتى با محیط سازگار نشود. چنانچه در همدان که در ردیف
شهرهاى سردسیرى ایران است زراعت زعفران نتایج رضایت بخشى داده است.
روش کاشت زعفران در ایران
گل زعفران هدیه اى به انسان:
با چیدن گل زعفران هدیه اى به انسان عرضه مى شود که با لطافت و بوى خوشش خستگى کار روزانه را از تن آن ها بیرون مى کند.
دیگر با زعفران ایرانی نگران سفره غذاى خود نباشید:
با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید به سفره غذایی تان رنگ دهید
زعفران به جهت طعم، بو و رنگ و رنگ
زرد خاص خود به عنوان یک افزودنى در سفره غذایى هر ایرانى نقش مهمى را ایفا
مى کند. زعفران ایرانی در غذاها به ویژه همراه با برنج مصرف مى شود.
اندامهاى مختلف گیاه زعفران یا طلاى سرخ:
زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد
چمچه: اولین اندامى که از زعفران در سطح خاک دیده مى شود و زعفران در برخى ارقام بلند یا متوسط یا کوتاه دیده مى شود.
برگ: زعفران برگ هاى نوک تیزى دارد که روى آنها تیره تر و زیرشان روشن تر است.
کلاکه: کلاکه زعفران سه شاخه است، طول آن ها نسبت به گلبرگ متفاوت است و لبه آن حالت چین خورده دارد.
خامه زعفران: زرد رنگ است که در برخى گونه ها کم رنگ یا پر رنگ مى باشد. این تفاوت رنگ به نسبت کارتنویید موجود در آن بستگى دارد.
گلبرگ یا کاسبرگ: گلبرگ زعفران هر کدام سه تا و ضخامت آن ها مى تواند کم یا زیاد باشد.
سوخ( پیاز): پیاز زعفران ممکن است گرد یا تو رفته باشد و داراى الیاف قهوه اى رنگ است که بسیار فشرده بوده و رنگ سفید پیاز به وضوح دیده مى شود.
زعفران ایرانی، کیمیایی که رنگ می بخشد
روش دم کردن زعفران:
زعفران
را با یا بدون قند و شکر ساییده و در آن سه قالب یخ مى اندازیم، میگذاریم
در هواى آزاد تا آب شود. وقتى کاملا حل شد آن را در شیشه کوچک ریخته و در
یخچال نگهدارى مى کنیم این زعفران بسیار خوشرنگ خواهد شد و هر زمان خواستیم
استفاده مى کنیم. کسانى که در مناطق مرطوب هستند باید زعفران را قبل از
ساییدن ٣٠ ثانیه در ماکروویو گرم کنند تا خشک شود بعد آن را سرد و بعد پودر
کنند.
یک فنجان سلامتى با زعفران ایرانی (طلاى سرخ):
با استفاده از زعفران ایرانی میتوانید یک دمنوش گیاهی تهیه نمائید
چاى زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها
جلوگیرى مى کند و به این ترتیب از بیمارى هاى قلبى جلوگیرى مى کند. زعفران
حاوى موادى است که به آن کروستین مى گویند که فشار خون را پایین مى آورد به
این ترتیب از بیمارى هاى قلبى جلوگیرى مى کند.
کاهش در قاعدگى:
چاى زعفران به عنوان یک محرک براى تحرک قاعدگى در زنان که عادت ماهیانه ى
منظم ندارند بسیار مناسب است. دم کرده ى گیاه زعفران براى کاهش خون ریزى
رحم، کاهش درد ناشى از قاعدگى به کار برده مى شود.
کسانى که از بى خوابى رنج مى برند مى توانند با یک فنجان چاى زعفران ایرانی یک خواب راحت داشته باشند.
از طرز تهیه دمنوش زعفران تا خواص زعفران و موارد منع مصرف زعفران:
طرز تهیه دمنوش زعفران:
آب را در ظرف مناسبى بریزید، زعفران و عسل را اضافه و مخلوط کنید و اجازه دهید مواد روى حرارت مستقیم حدود ٥ دقیقه به آرامى بجوشد و سپس مخلوط را از صافى عبور داده و در فنجان بریزید و سرو کنید.
خواص دمنوش با زعفران ایرانی:
دمنوش زعفران خاصیت اشتها آور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارشى دارد و به هضم غذا و رفع نفخ معده کمک مى کند. دمنوش زعفران نیز ادرار آور بوده و مثانه را پاک مى کند.
موارد منع مصرف دمنوش زعفران: