ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
نگهداری میوه خشک ساده تر و احتمال خرابی شان کمتر است
از خوردن خشکبار و میوه خشک لذت ببرید
حمل و نگهدارى خشکبار و میوه خشک،
ساده تر و احتمال خرابى شان نیز کمتر است. به ویژه در تعطیلاتى مانند عید
نوروز، همراه داشتن میوه هاى خشک در مسافرت و همچنین وجود این مواد غذایى
در منزل، نسبت به نداشتن میوه خشک، تغذیه اى مناسب ترى را براى افراد ممکن
مى سازد. انواع میوه در فصول خاصى وجود دارند، در حالى که در تمام ایام سال
مى توان از مصرف میوه خشک لذت برد.
تمام تغییرات در میوه هاى خشک فقط تخریبى نمی باشد
تفاوت تغذیه اى میوه هاى تازه و میوه خشک:
خشک
کردن میوه برخى آثار منفى را در مواد مغذى آنها به جاى مى گذارد که مهم
ترین آن، کاهش و یا حذف برخى ویتامین ها ( از جمله ویتامین C و اسید فولیک)
است.
با این وجود تمام تغییرات در میوه هاى
خشک فقط تخریبى نبوده و گاهى از اوقات، اثرات ویژه اى براى حالت خشک برخى
میوه ها وجود دارد که در تازه ى آنها این اثرات کمتر است. به عنوان مثال،
آلوى خشک اثر ملینى بیشترى نسبت به آلوى تازه دارد. مشابه همین اثر را در
انجیر خشک و توت خشک نیز مى توان مثال زد.
برخى از میوه هاى خشک
تا چهار برابر انواع تازه ى خودشان آنتى اکسیدان دارند. میوه هاى خشک به
دلیل داشتن فیبر، آهن، سلنیوم و پتاسیم بالا انتخاب خوبى براى افراد دچار
کمبود این مواد هستند. با این وجود از آنجا که فرایند خشک کردن موجب از دست
رفتن مقادیر قابل توجهى مواد مغذى دیگر و افزایش درصد انرژى و قند در میوه
ها مى شود.
روش خانگی خشک کردن میوه موجب ضایع شدن شدید ویتامین Cمیشود
خشک کردن میوه چه تأثیرى بر ارزش غذایى میوه ها دارد؟
روش
هاى خشک کردن میوه، اثرات کم و بیش متفاوتى بر روى مقدار مواد مغذى میوه
خشک شده دارد. روش خانگی خشک کردن میوه یعنى پهن کردن میوه ها در جلوى
آفتاب موجب ضایع شدن شدید ویتامین C و برخى دیگر از مواد مغذى مى شود.
در برخى موارد به منظور تسهیل فرآیند
خشک کردن و کشتن میکروب هاى بیمارى زا، ابتدا مدت کمى میوه ها را مى
جوشانند یا بخار مى دهند. این کار باعث حفظ ویتامین B1 و پیش ساز ویتامین A
در میوه ها مى شود، اما مقدار ویتامین C را بیشتر کاهش مى دهد. خشک کردن
میوه با دماى بالا نیز موجب کاهش کیفیت پروتئین میوه ها توسط بدن مى شود.