اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

اخبار روزانه(ورزش - روزنامه - نرخ - فال )

نتایج زنده | اخبار | ورزش | فال روزنامه | قیمت طلا ، سکه و ارز های خارجی

مروری بر رویدادهای مهم تاریخ امروز ایران و جهان : مورخه 8 اسفند برابر با 27 فوریه در تاریخ چه گذشت| تقویم تاریخ ایران و جهان


 مروری بر رویدادهای مهم تاریخ امروز ایران و جهان : مورخه 8  اسفند برابر با 27 فوریه  در تاریخ چه گذشت| تقویم تاریخ ایران و جهان



امروز 8 اسفند برابر با 27 فوریه تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:  

1509 - آغاز سلطه استعماری پرتغال بر برزیل

نُه سال پس از کشف برزیل توسط مکتشفان پرتغالی، سلطه دراز مدت استعمار پرتغال بر این کشور، از 27 فوریه 1509م آغاز شد. تا سال 1822م که برزیل مستقل شد، فرانسه و هلند چند بار تلاش کردند این سرزمین وسیع را تحت تصرف آورند اما به مقصود خود نرسیدند. پرتغالی‏ها در طول صدها سال، بیش از سه میلیون برده سیاه‏پوست را از افریقا به برزیل بردند و در مزارع نیشکر، آنها را به کار اجباری واداشتند. تجارت برده و آزار سرخ‏پوستان بومی برزیل، باعث شد تا بارها در این کشور قیام‏هایی علیه استعمارگران پرتغالی انجام شود که همگی سرکوب شد. با وجود آن‏که برزیل در نهایت، در سال 1822م مستقل شد، اما حضور و نفوذ پرتغالی‏ها در این کشور تا ده‏ها سال پس از آن نیز ادامه داشت.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

1579 - صلح با عثمانی پس از دو سال جنگ در قفقاز

27 فوریه 1579 میلادی پس از دو سال جنگ، یک پیمان صلح میان ایران و عثمانی امضاء شد. بیشتر صحنه های این جنگ در قفقاز روی داده بود. سپاهیان ایران در قره باغ، شماخی و «دربند» قفقاز عساکر عثمانی را شکست داده بودند. در این جنگها حمزه میرزا صفوی نیروهای ایران را فرماندهی می کرد.
   
در این رشته جنگها، تعرّض از جانب عثمانی ها آغاز شده بود که هربار نیروهای ایران دست به حمله متقابل زده بودند.

1701 - آغاز جنگ‏های شش ساله لهستان و سوئد

جنگ‏های شش ساله لهستان و سوئد در 27 فوریه 1701م با حمله سپاهیان سوئدی به فرماندهی پادشاه این کشور به قلمرو لهستان آغاز شد. علت حمله سوئد به لهستان آن بود که پادشاه لهستان در سال 1698 در اتحاد مثلث با روسیه و دانمارک علیه سوئد شرکت کرده بود. سرانجام این جنگ در سال 1706م با پیروزی سوئدی‏ها پایان یافت.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

1797 -  بانک انگلستان پوند کاغذی(نوت) به جریان گذارد و این کار را از اسکناس یک پوندی شروع کرد.

1908 - حمله به کالسکه محمدعلی شاه قاجار با بمب دستی

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟
محمدعلی شاه

هشتم اسفند 1286 (27 فوریه سال 1908) در تهران به سوی کالسکه محمدعلی شاه قاجار دو بمب دستی پرتاب شد که ضمن آن عده ای جلودار و محافظ یمین و یسار کشته شدند، اما به خود شاه آسیبی نرسید. محمدعلی شاه از گاخ گلستان عازم باغ دوشان تپه (شرق تهران) بود که به سوی کالسکه او بمب پرتاب شد.
   
 در پی این حادثه، به دستور شاه، «ظفر السلطنه» فرماندار تهران را چوب زدند. ظفرالسلطنه همان روز (پیش از رویداد حمله به کالسکه) به عنوان وزیر جنگ کابینه معرفی شده بود که پس از کتک خوردن به زندان افتاد.

1927 - اظهارات دکتر مصدق هنگام طرح لایحه کشیدن راه آهن سراسری

هشتم اسفند 1305 هجری خورشیدی ( 27 فوریه 1927 ) لایحه کشیدن راه آهن سراسری به تصویب مجلس شورای ملی رسید. طبق این لایحه قرار بود هزینه این خط از محل عوارض قند و شکر تامین شود. هنگام طرح این لایحه در مجلس، دکتر مصدق نماینده تهران در نطقی گفت که خط آهن هنگامی اقتصادی و به سود کل جامعه است که به صورت شبکه باشد؛ خط آهن سراسری از یک بندر در جنوب کشور به یک بندر درشمال جنبه نظامی و هدف سوق الجیشی دارد و خارجیان که قصد استفاده احتمالی از آن در صورت بروز جنگ را دارند مشوق کشیده شدن چنین خطی ــ آن هم با پول مردم ایران هستند. مرور زمان (تاریخ) 15 سال بعد درستی اظهارات دکتر مصدق را ثابت کرد و یکی از دلایل اشغال نظامی ایران در سال 1320 به خاطر استفاده از همین راه آهن غیر شبکه ای از سوی متفقین بر ضد آلمان بود.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

1963 -  محمدرضا شاه پهلوی به زنان که نیمی از جمعیت ایران هستند حق رای و حق انتخاب شدن در مجلس را می دهد.

1336 ش - بازداشت سرلشکر قره نی به اتهام قصد حذف شاه

هشتم اسفند 1336 اعلام شد که سرلشکر «ولی قره نی» معاون ستاد و رئیس اداره اطلاعات ارتش بازداشت شده و پس از تکمیل پرونده در یک محکمه نظامی محاکمه خواهد شد. قبلا شایعه دستگیری او انتشاریافته بود.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟  
سرلشکر قره نی

 طبق شایعات آن روز، این ژنرال قصد حذف شاه (کودتا) را داشت. قره نی که پس از بازداشت، مدتی را در زندان بود پس از پیروزی انقلاب 1357، در کابینه دولت موقت رئیس ستاد ارتش شد. وی که به سرکوب تجزیه طلبان اقدام کرده بود درخانه اش به قتل رسید و گروه فرقان متهم به ترور او شد.

1354 ش - تغییر مبدأ تقویم ملی ایران از هجری شمسی به شاهنشاهی

چهار سال و چند ماه پس از برگزاری مراسم تاسیس دولت مرکزی ایران به دست کوروش بزرگ در 25 قرن پیش از آن، در تهران اعلام شد که تصمیم گرفته شده است مبدآ تقویم رسمی ایران از هجری خورشیدی به سالروز ایجاد دولت واحد ایرانیان به رهبری کوروش و آغاز شاهنشاهی (امپراتوری) ایران تغییر کند که دو هفته بعد (24 اسفند 1354) با مصوبه پارلمان، این تصمیم قطعی شد و به صورت قانون درآمد و از نوروز (شش روز بعد) در تقوبم رسمی ایران به جای سال «1355هجری» سال «2535شاهنشاهی» قرار گرفت. سران مذهبی ایران با این اقدام مخالف بودند و آن را سرآغاز تغییرات دیگری از این دست از جمله تغییر الفبای نوشتن و حذف برخی از تعطیلات مذهبی و ... می پنداشتند.این تقویم تا شهریور 1357 (شهریور 2537) به همین صورت بود که از این زمان دوباره همه سربرگهای نامه های دولتی که قبلا چاپ شده بود تغییر یافت.

1933 - آتش ‏سوزی مجلس وحدت ملی آلمان

آدولف هیتلر پس از احراز مقام صدراعظمی آلمان در 30 ژانویه 1933م، هنوز راه درازی برای رسیدن به قدرت مطلقه در پیش داشت، ولی این راه دراز را در اثر حوادثی، در مدتی کمتر از شش ماه پیمود. در پایان چهارمین هفته زمام‏داری هیتلر، در روز 27 فوریه 1933م، ساختمان عظیم مجلس آلمان موسوم به رایْشتاک دچار آتش‏سوزی شد و هیتلر که کمونیست‏ها را متهم به مشارکت در این توطئه کرده بود با اعلام وضع فوق‏العاده، به سرکوبی کمونیست‏ها و دستگیری سران و فعالان این حزب پرداخت. این امر موقیت نازی‏ها و هیتلر را مستحکم‏تر کرد و چندی پس از آن با مرگ رئیس جمهور وقت آلمان، هیتلر، حاکم مطلق آلمان شد.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

1356 ش - پیام حضرت امام خمینی (ره) برای مردم تبریز

و در این پیام آمده است: زنده باشند مردمان مجاهد عزیز تبریز که با نهضت عظیم خود مشت محکم بر دهان یاوه گویی زدند که با بوق های تبلیغاتی، انقلاب خونین استعمار را که ملت شریف ایران با آن صد در صد مخالف است، انقلاب شاه و ملت می خوانند. من به شما اهالی معظم آذربایجان نوید می دهم، نوید پیروزی نهائی، شما آذربایجانیان غیور بودید که در صدر مشروطیت برای کوبیدن استبداد و خاتمه دادن به خودکامگی و خودکامگی سلاطین جور، بپا خواستید و فداکاری کردید.

1362 ش - بمباران شیمیایی جبهه ‏ها توسط رژیم بعث عراق در جریان جنگ تحمیلی

رژیم بعث عراق در طول هشت سال دفاع مقدس، هرگاه که شکست سختی از رزمندگان اسلام متحمل می‏شد، علاوه بر موشک باران و بمباران مناطق مسکونی و غیر نظامی، برخلاف تمام موازین بین المللی،به طور وسیعی از بمب‏های شیمیایی در جبهه‏ها استفاده می‏کرد که منجر به سوختگی، مسمومیت و ضایعات چشمی و ریوی در رزمندگان اسلام در جبهه و اهالی روستاها می‏گردید. در این راستا، در تاریخ هشتم اسفند 1362 ش، پس از شناسایی منطقه عملیاتی خیبر در هورالهویزه و جزایر مجنون، این محور مورد حمله شیمیایی مزدوران بعثی عراق واقع شد و آثار آلودگی بر روی تجهیزات و وسایل نمایان گردید. این حملات شیمیایی وسیع، علاوه بر اثراتِ سوء بر انسان، عواقب مخرب وسیعی در محیط زیست نیز بر جای گذاشت.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

1991 - در جنگ خلیج فارس در پی شکست و عقب‌نشینی ارتش عراق، اشغال کویت خاتمه یافت.

 1390 ش - کسب نخستین جایزه اسکار سینمای ایران، در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان توسط فیلم جدایی نادر از سیمین به کارگردانی اصغر فرهادی.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟

زادروزها

    ۲۷۴ - زادروز کنستانتین یکم، امپراتور روم؛ اولین امپراتور مسیحی.
    ۱۹۰۲ - زادروز جان استاینبک، نویسنده آمریکایی؛ برنده جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۶۲.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟
کنستانتین یکم

    ۱۹۳۰ - زادروز جوآن وودوارد، بازیگر آمریکایی؛ برنده جایزه اسکار.
    ۱۹۳۲ - زادروز الیزابت تیلور، بازیگر آمریکایی؛ برنده جایزه اسکار.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟
جان استاینبک

    ۱۳۰۳ - زادروز امیرحسین آریان‌پور، نویسنده، فرهنگ‌نویس، مترجم.
    ۱۳۴۹ - زادروز نگین صدق‌گویا، بازیگر ایرانی

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟
الیزابت تیلور

درگذشت‌ها

    ۱۹۳۶ - درگذشت ایوان پاولف، عصب‌شناس، فیزیولوژیست، روان‌شناس و پزشک روس؛ برنده جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی سال ۱۹۰۴.
    ۱۹۳۹ - درگذشت نادژدا کروپسکایا، نویسنده، انقلابی و آموزگار روس؛ همسر ولادمیر لنین.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟
نادژدا کروپسکایا

    ۱۹۸۶ - درگذشت غلامحسین بنان، خواننده ایرانی؛ بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران.
    ۱۳۸۸ - درگذشت فرمان بهبود، نوازنده و مدرس پیانو.

8 اسفند - 27 فوریه؛ در تاریخ چه گذشت؟
غلامحسین بنان

    ۱۹۹۸ - درگذشت آلیس ریوا، نویسنده سوئیسی و فمنیست

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.