مجله آشپزی مثبت - الهام کاظمی: بهار که میآید طبیعت میشود صحنه هنرنمایی گلها و گیاهان رنگارنگ. این
تابلویی است که هر ساله خداوند با دست و دلبازی تمام برای ما ساکنین این
کره خاکی به تصویر میکشد تا به ما بیاموزد برای شروع باید مثبت بود، شاد
بود... و گلگلی بود .
حالا نوبت شماست تا از طبیعت الهام بگیرید و همان
فضا را در پذیرایی عیدانهتان هم ایجاد کنید. در این مطلب تمام شیرینیهای
پیشنهادی، قالبی گلگلی دارند علاوه بر اینها هم ایدههای تزیین چند مدل
غذا و حتی وعده غذایی با تم گل ارائه شده است که به شما برای رسیدن به این
فضا کمک میکند.
کوکی کرهایمواد لازم برای کوکی کرهای- ١٤٠ گرم کره
- ٨٠ گرم پودر شکر
- ١ عدد تخممرغ
- ٢٠٠ گرم آرد
- 8 /1 ق م وانیل
طرز تهیه:1. کره و پودر شکر را در ظرفی بریزید و با همزن برقی به مدت یک دقیقه بزنید. تخممرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
2.
آرد را آرام آرام به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیر لطیفی
به دست آید. خمیر را با وردنه روی سطح صاف و آردپاشی شدهای به ارتفاع 3
میلی متر باز کنید. خمیر را با قالب شیرینی دلخواه قالب بزنید.
3.
فر را با حرارت ١٨٠ درجه سانتیگراد به مدت ١٠ دقیقه روشن کنید تا گرم
شود. شیرینیهای قالب خورده را روی سینی فر که داخلش کاغذ روغنی
انداختهاید بچینید.
4. سینی حاوی شیرینیها را در طبقه وسط فر
گرم شده بگذارید و ١٠ تا ١٥ دقیقه صبر کنید. سپس سینی را بیرون آورید و صبر
کنید تا کوکیها خنک شوند.
آیسینگمواد لازم
- ١ عدد سفیده تخممرغ
- ٨٠ گرم پودر شکر
- 8 /1 ق م وانیل
روش کار: 1. ابتدا سفیده تخممرغ را با همزن برقی بزنید تا سفیده کمی فرم بگیرد.
2 پودر شکر را قاشق قاشق به سفیده اضافه کنید. وانیل را هم بیفزایید و با همزن برقی آنقدر بزنید تا فرم بگیرد.
برای تزیین کوکیها به دو نوع غلظت نیاز دارید:غلظت
فلودینگ: برای اینکه آیسینگ شما به این غلظت برسد، کمی آب به آیسینگ اضافه
کنید تا حدی که به غلظتی شبیه به غلظت شامپو برسید. از آیسینگ نوع فلودینگ
برای پوشش دادن سطح بیسکویت استفاده میشود.
غلظت پایپینگ: برای
انداختن خط و طرح روی بیسکویتها به این غلظت نیاز دارید که باید شبیه به
غلظت خمیر دندان باشد. پس خیلی با احتیاط آب را اضافه کنید..
فوت و فنبرای
رنگ کردن آیسینگ بهتر است اول رنگ مورد نظر را با آیسینگ ترکیب کنید تا به
حد دلخواهتان برسد، بعد آیسینگ را رقیق کنید زیرا گاهی اضافه کردن رنگ
باعث رقیق شدن آیسینگ میشود.
نقاشی روی روکش آیسینگ1.
ابتدا آیسینگ رنگ شده را در قیف پلاستیکی بریزید. نوک قیف را به اندازه
مناسب برش بزنید. آیسینگ با رنگ دلخواه را با غلظت فلودینگ روی سطح کوکی
بریزید تا همه سطح را پوشش دهید.
2.
تا آیسینگ سطح بیسکویت خشک نشده با رنگ دلخواه نقطههایی روی آن
بگذارید. حتی میتوانید از چند رنگ برای خالدار و در ادامه گلدار کردن
کوکی استفاده کنید.
3.
حالا با خلال دندان از یک نقطه شروع کنید به طرح دادن به خالها تا شبیه
به گل شوند. به این صورت که با نوک خلال دندان رنگ هر خال را حول یک محور
دایرهای به صورت حلزونی هدایت کنید تا خال تبدیل به یک غنچه شود.
4.
برای برگهای گل هم خلال دندان را به کمی رنگ سبز آغشته کنید و با یک
اشاره کوچک روی آیسینگ کنار گل طرح برگ را ایجاد کنید. البته میتوانید
همین کار را با آیسینگ سبز انجام دهید به این صورت که یک خال با آیسینگ سبز
کنار گل بیندازید و بعد با خلال دندان به آن فرم برگ بدهید.
فوت و فنبرای
خالدار کردن کنارههای کوکی ابتدا صبر کنید تا آیسینگ روی سطح کاملا خشک
شود و بعد با آیسینگ با غلظت پایپینگ که در قیفی با سر بریده شده خیلی
کوچک ریختهاید، نقطهها را بگذارید.
توری بافی باآیسینگ1.
ابتدا آیسنگ های با رنگ دلخواه و غلظت پایپینگ را در قیف بریزید و به
اندازه مناسب نوک قیف را ببرید. با دقت خط هایی موازی روی سطح دلخواه
بکشید. تا خط های کشیده شده کاملا خشک شوند شما می توانید سمت دیگر کوکی
را تزیین کنید.
2.
بعد از اینکه از خشک شدن خطهای عمودی اطمینان پیدا کردید شروع کنید به
کشیدن خط های افقی. در آخر بعد از خشک شدن کامل خطها روزنهها را با رنگ
دلخواه پر کنید.
فوت و فنبرای
این که خطهایتان نازک و تورتان ظریفتر و زیباتر شود، سر قیف را خیلی کوچک
برش بزنید تا مقدار آیسینگ خیلی کمی از آن بیرون بیاید.
طرح گل روی آیسینگاز
تکنیک نقاشی میتوانید بعد از خشک شدن کامل سطح آیسینگ استفاده کنید. به
این صورت که ابتدا روی کوکی با آیسینگ رنگ دلخواه یک رنگ زمینه بکشید. (سطح
کوکی را با آن پوشش دهید). بعد از اینکه سطح کوکی خشک شد، رنگ دلخواه را
با آب رقیق کنید و روی آیسینگ به نقاشی بپردازید.
فوت و فن- نکته مهم در این تکنیک این است که نباید رنگ را زیاد رقیق کنید زیرا آیسینگ با آب حل شده، سطح کار سوراخ میشود.
-
برای تزیین کوکیها با آیسینگ بهتر است آنها را از روز قبل درست کنید.
کوکیهای تزیین شده با آیسینگ را میتوانید تا مدت ها در ظرف در بسته در
جای خشک و ترجیحا خنک نگه داری کنید.
ایده های دیگر برای گل کاری!